Listar Artículos (Ingeniería Química) por autor "Aguilar García, José Manuel"
Mostrando ítems 1-13 de 13
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Acidic and Heat Processing of Egg Yolk Dispersions
Aguilar García, José Manuel; Félix Ángel, Manuel; López González, Yolanda; Cordobés Carmona, Felipe; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (MDPI, 2021-10)Egg yolk is a multifunctional ingredient widely used in many food products, wherein proteins are the dominant component ...
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Characterization of Gelatin-Polycaprolactone Membranes by Electrospinning
Rodríguez-Martín, Manuel; Aguilar García, José Manuel; Castro-Criado, Daniel; Romero García, Alberto (MDPI, 2024)New advances in materials science and medicine have enabled the development of new and increasingly sophisticated biomaterials. ...
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Characterization of Gelatin-Polycaprolactone Membranes by Electrospinning
Rodríguez-Martín, Manuel; Aguilar García, José Manuel; Castro-Criado, Daniel; Romero García, Alberto (MDPI, 2024-01)New advances in materials science and medicine have enabled the development of new and increasingly sophisticated biomaterials. ...
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Desarrollo de matrices bioplásticas superabsorbentes de proteína de soja con micronutriente incorporado para su uso en horticultura
Jiménez-Rosado, Mercedes; Alonso González, María; Aguilar García, José Manuel; Cordobés Carmona, Felipe; Romero García, Alberto (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2019)El aumento en el consumo de productos orgánicos procedentes de la horticultura sostenible sumado a la preocupación por los ...
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Eco-Composites from Silkworm Meal and Polycaprolactone: Effect of Formulation and Processing Conditions
López-Castejón, María Luisa; Reviriego, María Luisa; Álvarez-Castillo, Estefanía; Aguilar García, José Manuel; Bengoechea Ruiz, Carlos (MDPI, 2022-06)The production of green plastic materials from defatted silkworm meal (SW) through a scalable technique (e.g., injection ...
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Efecto del pH y del procesado térmico sobre las propiedades viscoelásticas lineales de la yema de huevo acidulada con ácido clorhídrico
Aguilar García, José Manuel; López-Castejón, María Luisa; Cordobés Carmona, Felipe; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2020-03)La yema de huevo, natural o modificada en ovoproductos, es un ingrediente ampliamente usado en la industria alimentaria ...
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From Egg Yolk/κ-Carrageenan dispersions to gel systems: linear viscoelasticity and texture analysis
Aguilar García, José Manuel; Batista, Ana Paula; Nunes, María Cristiana; Cordobés Carmona, Felipe; Raimundo, Anabela; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Elsevier, 2011)The effect of pH (3.5 e 6) and polysaccharide concentration (0 e 0.5 wt%) on the linear viscoelastic behaviour of egg ...
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Heat-induced gelation of egg yolk as a function of pH. Does the type of acid make any difference?
Aguilar García, José Manuel; Cordobés Carmona, Felipe; Bengoechea Ruiz, Carlos; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Elsevier, 2018-07)The objective of this study was to assess the influence of reducing pH from its native value on the heat-induced gelation ...
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Influencia del procesado térmico sobre la reología de geles de albumen de huevo
Aguilar García, José Manuel; Jaramillo, Alexander; Cordobés Carmona, Felipe; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Asociación de Químicos e Ingenieros del Institut Químic de Sarrià, 2010)El objetivo del trabajo ha consistido en la caracterización del proceso de gelificación térmica de dispersiones de albumen ...
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Producción de materiales superabsorbentes basados en proteína de soja mediante optimización del procesado térmico
Álvarez-Castillo, Estefanía; Toro, A. J. Del; Aguilar García, José Manuel; Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Bengoechea Ruiz, Carlos (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2019)Superabsorbent materials are used in a wide range of products (e.g. personal care, controlled-release of nutrients in ...
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Propiedades reológicas y microestructurales de geles prebióticos de inulina
López-Castejón, María Luisa; Bengoechea Ruiz, Carlos; López Collado, S.; Aguilar García, José Manuel (Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2020)La inulina es un carbohidrato no digerible que está presente en muchos vegetales, frutas y cereales. En la actualidad, ...
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Rheology and Water Absorption Properties of Alginate–Soy Protein Composites
Álvarez-Castillo, Estefanía; Aguilar García, José Manuel; Bengoechea Ruiz, Carlos; López-Castejón, María Luisa; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (MDPI, 2021-05)Composite materials based on proteins and carbohydrates normally offer improved water solubility, biodegradability, and ...
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Thermal gelation of mixed egg yolk/kappa-carrageenan dispersions
Aguilar García, José Manuel; Cordobés Carmona, Felipe; Raymundo, Anabela; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Elsevier, 2017-04)This study aims to evaluate the effect of gum content and pH on the thermal gelation of mixed egg yolk/κ-carrageenan (EY/κC) ...