Browsing Artículos (Ingeniería Química) by Subject "Egg yolk"
Now showing items 1-5 of 5
-
Article
Acidic and Heat Processing of Egg Yolk Dispersions
(MDPI, 2021-10)Egg yolk is a multifunctional ingredient widely used in many food products, wherein proteins are the dominant component ...
-
Article
Efecto del pH y del procesado térmico sobre las propiedades viscoelásticas lineales de la yema de huevo acidulada con ácido clorhídrico
(Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2020-03)La yema de huevo, natural o modificada en ovoproductos, es un ingrediente ampliamente usado en la industria alimentaria ...
-
Article
Heat-induced gelation of egg yolk as a function of pH. Does the type of acid make any difference?
(Elsevier, 2018-07)The objective of this study was to assess the influence of reducing pH from its native value on the heat-induced gelation ...
-
Article
Reología de derivados de la yema de huevo deshidratada
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2000)Tanto el proceso de emulsificación como las propiedades reológicas y la estabilidad de una emulsión alimentaria, tipo ...
-
Article
Thermal gelation of mixed egg yolk/kappa-carrageenan dispersions
(Elsevier, 2017-04)This study aims to evaluate the effect of gum content and pH on the thermal gelation of mixed egg yolk/κ-carrageenan (EY/κC) ...