Listar Nutrición y Bromatología, Toxicología y Medicina Legal por título
Mostrando ítems 559-578 de 659
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Artículo
Quantum quench influenced by an excited-state phase transition
(American Physical Society, 2011)We analyze excited-state quantum phase transitions (ESQPTs) in three schematic (integrable and nonintegrable) models ...
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Artículo
Real-time quantification of crude protein and neutral detergent fibre in pastures under montado ecosystem using the portable nir spectrometer
(Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2021)The Montado is a Mediterranean agro–forestry–pastoral ecosystem. Knowledge of pastures’ nutritional value is critical for ...
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Tesis Doctoral
Recuperación de compuestos bioactivos a partir de subproductos del aceite de oliva
(2011)Numerosas pruebas científicas ponen de manifiesto que la dieta mediterránea, en la cual la principal fuente de grasa es ...
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Reduction of the Number of Samples for Cost-Effective Hyperspectral Grape Quality Predictive Models
(MDPI, 2021-01)Developing chemometric models from near-infrared (NIR) spectra requires the use of a representative calibration set of ...
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Artículo
Region-specific metabolic alterations in the brain of the APP/PS1 transgenic mice of Alzheimer's disease
(Elsevier, 2014)Alzheimer's disease (AD) is the most common neurodegenerative disorder worldwide, but its etiology is still not completely ...
- Tesis Doctoral
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Tesis Doctoral
Regulación de la lipolisis en el tejido adiposo durante el ayuno
(1979-11-12)Se ha estudiado el efecto de la adrenalina sobre adipocitos aislados y tejido adiposo de ratas alimentadas y sometidas a ...
- Tesis Doctoral
- Tesis Doctoral
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Removal of phenolic, turbidity and color in sugarcane juice by electrocoagulation as a sulfur-free process
(Elsevier, 2019)This work analyzed the use of electrocoagulation as substitute for sugarcane clarification process using sulfitation. It ...
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Research Progress in Imaging Technology for Assessing Quality in Wine Grapes and Seeds
(Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2022)The chemical composition of wine grapes changes qualitatively and quantitatively during the ripening process. In addition ...
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Resultados de la aplicación de nuevas metodologías activas para la enseñanza de la asignatura toxicología
(Universidad de Granada: Facultad de Farmacia, 2010)Con el fin de adaptar la asignatura de Toxicología (tercer curso) a los nuevos planes de estudio europeos del Grado de ...
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Artículo
Revalorization of Colombian purple corn Zea mays L. by-products using two-step column chromatography
(Elsevier, 2023-07)Colombian purple corn Zea mays L. by-products have been chemically characterized. To achieve this, after Amberlite XAD-7 ...
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Revalorization of residues from the industrial exhaustion of grape by-products
(Elsevier, 2022)Wine industry produces annually a large amount of grape pomace by-products whose bioactive compounds are extracted and ...
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Revisión de los niveles de ácidos grasos trans encontrados en distintos tipos de alimentos
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2007)En este trabajo se realiza una exhaustiva revisión bibliográfica de los contenidos en grasos trans en alimentos de distinto ...
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Tesis Doctoral
Riesgos tóxicos por cianotoxinas en peces de consumo : optimización de métodos de análisis, potenciales mecanismos de toxicidad y tratamiento
(2015-03-13)Las cianobacterias han ido adquiriendo gran importancia a lo largo de los años debido a su capacidad de formar floraciones ...
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Ripeness estimation of grape berries and seeds by image analysis
(Elsevier, 2012-03)Digital imaging has become a powerful tool for the characterization and quality control of foodstuff. Because of the need ...
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Ripening and Storage Time Effects on the Aromatic Profile of New Table Grape Cultivars in Chile
(MDPI, 2020)The aim of this study was to determine the volatile profiles of new seedless table grape cultivars Timco™, Magenta™, Krissy™ ...
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Risk Assessment and Environmental Consequences of the Use of the Allium-derived Compound Propyl-propane Thiosulfonate (PTSO) in Agrifood Applications
(Elsevier, 2023)The organosulfur compound propyl-propane thiosulfonate (PTSO), mainly found in Allium cepa, has a promising use in the ...