Listar Ingeniería Química por título
Mostrando ítems 171-190 de 525
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Artículo
Eco-Composites from Silkworm Meal and Polycaprolactone: Effect of Formulation and Processing Conditions
(MDPI, 2022-06)The production of green plastic materials from defatted silkworm meal (SW) through a scalable technique (e.g., injection ...
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Artículo
Eco-friendly disposable porous absorbents from gluten proteins through diverse plastic processing techniques
(Elsevier, 2024-06)The production of biodegradable gluten-based protein foams showing complete natural degradation in soil after 26 days is ...
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Artículo
Eco-friendly synthesis of ZnO-nanoparticles using Phoenix dactylifera L., polyphenols: physicochemical, microstructural, and functional assessment
(Royal Society of Chemistry, 2023-01-25)Recently, nanoparticle (NP) synthesis has evolved into a green nanotechnology field, requiring more methods for the ...
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Tesis Doctoral
Economía circular de la industria agroalimentaria
(2022-06-09)Los residuos de la industria agroalimentaria, como son los residuos de naranjo y del aceite de oliva, tienen una gran ...
- Tesis Doctoral
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Ponencia
Efecto de la incorporación de sales en la capacidad superabsorbente de matrices bioplásticas de proteína de soja
(AEIPRO. Asociación Española de Dirección e Ingeniería de Proyectos, 2020)Estudios recientes han propuesto el uso de matrices bioplásticas de proteína de soja para la incorporación controlada de ...
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Artículo
Efecto de la temperatura sobre películas de un aislado proteico del suero bovino (WPI) absorbidas sobre la interfase aceite-agua
(CSIC, 2002)En este trabajo se ha estudiado la agregación interfacial inducida por el calor en un aislado proteico del suero ...
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Capítulo de Libro
Efecto de la temperatura y estructura en las propiedades mecánicas de materiales poliméricos. Aplicación en el Grado de Ingeniería de los Materiales
(Universidad de Sevilla, 2022)La asignatura Materiales Poliméricos se imparte dentro del Grado de Ingeniería de Materiales de la Universidad de Sevilla, ...
- Tesis Doctoral
- Artículo
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Artículo
Efecto del pH y del procesado térmico sobre las propiedades viscoelásticas lineales de la yema de huevo acidulada con ácido clorhídrico
(Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2020-03)La yema de huevo, natural o modificada en ovoproductos, es un ingrediente ampliamente usado en la industria alimentaria ...
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Ponencia
Efecto del procesado sobre las propiedades y morfología de bioplásticos de proteína de soja
(3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2018)La industria de los plásticos ha crecido notablemente en los últimos años. Este crecimiento, ligado a la baja biodegradabilidad ...
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Artículo
Effect of a Change in the CaCl₂/Pectin Mass Ratio on the Particle Size, Rheology and Physical Stability of Lemon Essential Oil/W Emulgels
(MDPI, 2023-03)A three-step (rotor-stator-microfluidization-rotor stator) protocol was used to prepare 15% lemon essential oil in water ...
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Artículo
Effect of Calcination Temperature and Time on the Synthesis of Iron Oxide Nanoparticles: Green vs. Chemical Method
(MDPI, 2023-02)Nowadays, antioxidants and antibacterial activity play an increasingly vital role in biosystems due to the biochemical ...
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Artículo
Effect of different crosslinking agents on hybrid chitosan/collagen hydrogels for potential tissue engineering applications
(Elsevier, 2024)Tissue engineering (TE) demands scaffolds that have the necessary resistance to withstand the mechanical stresses once ...
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Artículo
Effect of different crosslinking agents on hybrid chitosan/collagen hydrogels for potential tissue engineering applications
(Elsevier, 2024-04)Tissue engineering (TE) demands scaffolds that have the necessary resistance to withstand the mechanical stresses once ...
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Artículo
Effect of enzymatically hydrolysed brewers’ spent grain supplementation on the rheological, textural and sensory properties of muffins
(Elsevier, 2021-12)Brewers’ spent grain (BSG) is the major co-product of the brewing industry having a high content of protein and fibre. ...
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Artículo
Effect of glycation and limited hydrolysis on interfacial and foaming properties of bovine β-lactoglobulin
(Elsevier, 2017)The effect of limited hydrolysis followed by glycation with galactose, and vice versa, on interfacial and foaming (foamability ...
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Artículo
Effect of Iron Salt on Slow Fertilization Through Soy Protein-Based Matrices
(Springer, 2023-12)Due to the increase in horticultural production intensive techniques are needed. These techniques generate soil degradation, ...
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Artículo
Effect of ozone treatment on postharvest disease and quality of different citrus varieties at laboratory and at industrial facility
(Elsevier, 2018)The effects of continuous and intermittent (simulating a day-night cycle) exposure to ozone enriched atmosphere (from 1.6 ...