- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Vicario Romero, Isabel"
Mostrando ítems 21-40 de 58
-
Artículo
Digital Image Analysis and Visual Evaluation of Orange Juice: Influence of Different Measurements' Conditions
Fernández Vázquez, Rocío; Stinco Scanarotti, Carla Maria; Hernanz Vila, María Dolores; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel (Springer Nature, 2014-01)This study assesses the effect of background, surrounding, thickness and dilutions on the colour specifications of orange ...
-
Ponencia
Efecto de las condiciones de almacenamiento en el color de patés de aceituna
Escudero Gilete, María Luisa; Heredia Mira, Francisco José; Griguol Chulich, Viviana; Alonso Bosch, Santiago; Vicario Romero, Isabel (Universidad de Alicante. Servicio de Publicaciones, 2010)Se ha estudiado la evolución del color de un paté pasteurizado de aceituna en diferentes condiciones de temperatura ...
-
Trabajo Fin de Grado
Efecto del confinamiento durante la covid-19 en los hábitos alimentarios en estudiantes universitarios
Canivell Movilla, Belén (2021-07)En diciembre de 2019 apareció el novedoso SARS-CoV-2 causando un gran número de casos de COVID-19 con un crecimiento ...
-
Artículo
Effect of orange juices processing on the color, particle size, and bioaccessibility of carotenoids
Stinco Scanarotti, Carla Maria; Fernández Vázquez, Rocío; Escudero Gilete, María Luisa; Heredia Mira, Francisco José; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel (American Chemical Society, 2012-02-15)This study was aimed at assessing the differences between industrially processed and hand-squeezed orange juices (OJs) in ...
-
Tesis Doctoral
Effect of the diet on the levels of carotenoids, retinol and alpha-tocopherol in biological fluids and tissues from animals of different species
Álvarez Alonso, Rocío (2015-06-12)En la presente tesis doctoral hemos estudiado el efecto de diferentes dieras en los niveles de carotenoides, retinoides y ...
-
Tesis Doctoral
El color de los zumos cítricos: implicaciones sensoriales y desarrollo metodológico
Fernández Vázquez, Rocío (2013)El zumo de naranja es uno de los zumos de fruta más populares y de mayor consumo a nivel mundial, debido en gran parte, a ...
-
Tesis Doctoral
El ensayo del ácido 2-tiobarbitúrico (atb) para medir la degradación autooxidativa de aceites vegetales comestibles
Vicario Romero, Isabel (1993-04-23)En esta memoria se lleva a cabo un estudio general sobre el ensayo del acido 2-tiobarbiturico (atb) y su aplicacion a la ...
-
Artículo
Estabilidad de los pigmentos carotenoides en los alimentos
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José (Sociedad Latinoamericana de Nutrición, 2004)Los pigmentos carotenoides son compuestos responsables de la coloración de gran número de alimentos vegetales y animales. ...
-
Artículo
Estabilidad del contenido de betalaínas del fruto Stenocereus griseus bajo diferentes condiciones tecnológicas
Muñoz Burguillos, Pablo; Hurtado, Nelson; Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José; Cejudo Bastante, María Jesús (Fundación Alimentación Saludable, 2019) -
Tesis Doctoral
Estudio de los carotenoides y del color de zumos de naranja
Meléndez Martínez, Antonio Jesús (2005-04-22)OBJETIVOS De acuerdo con lo expuesto en la introducción, los pigmentos carotenoides, aparte de ser responsables de la ...
-
Artículo
Estudio preliminar sobre la utilidad del color para clasificar los zumos de naranja según su elaboración
Fernández Vázquez, Rocío; Stinco Scanarotti, Carla Maria; Escudero Gilete, María Luisa; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel (Sociedad Española de Óptica, 2010)En este trabajo se caracteriza el color de los zumos de naranja comerciales y se explora la utilidad de las coordenadas ...
-
Artículo
Exploring Plants with Flowers: From Therapeutic Nutritional Benefits to Innovative Sustainable Uses
Coyago Cruz, Elena del Rocío; Moya, Melany; Méndez, Graciela; Villacís, Michael; Rojas Silva, Patricio; Corell González, Mireia; Mapelli Brahm, Paula; Vicario Romero, Isabel; Meléndez Martínez, Antonio Jesús (MDPI, 2023-11-08)Flowers have played a significant role in society, focusing on their aesthetic value rather than their food potential. ...
-
Artículo
Fatty acid and triacylglycerol composition of the subcutaneous fat from iberian pigs fattened on the traditional feed: "montanera". Effect of anatomical location and length of feeding.
Vicario Romero, Isabel; Narváez Rivas, Mónica; León-Camacho, Manuel (2009) -
Artículo
Fibra dietética: problemas en la definición y métodos de análisis
Vicario Romero, Isabel; Troncoso González, Ana María (Reed Business Information, 1997) -
Artículo
Headspace delivery of limonene from the serum and non-serum fractions of orange juice in-vitro and in-vivo
Fernández Vázquez, Rocío; Linforth, Rob; Hort, Joanne; Hewson, Louise; Hernanz Vila, María Dolores; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel; Fisk, Ian (Elsevier, 2013)The impact of orange juice pulp on the physical release of limonene to the headspace of freshly prepared orange juice was ...
-
Artículo
High-pressure homogenization as compared to pasteurization as a sustainable approach to obtain mandarin juices with improved bioaccessibility of carotenoids and flavonoids
Sentandreu, Enrique; Stinco Scanarotti, Carla Maria; Vicario Romero, Isabel; Mapelli Brahm, Paula; Navarro, José L.; Meléndez Martínez, Antonio Jesús (Elsevier, 2020)High-pressure technologies are among those with increased interest in the sustainable production of quality-enhanced food ...
-
Artículo
Hydrophilic antioxidant compounds in orange juice from different fruit cultivars: Composition and antioxidant activity evaluated by chemical and cellular based (Saccharomyces cerevisiae) assays
Stinco Scanarotti, Carla Maria; Baroni, María Verónica; Paola Naranjo, Romina Daniela di; Wunderlin, Daniel Alberto; Heredia Mira, Francisco José; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel (Academic Press Inc., 2015)Antioxidant capacity was evaluated by a cellular model (Saccharomyces cerevisiae) and chemical methods (FRAP, TEAC and ...
-
Artículo
Importancia nutricional de los pigmentos carotenoides
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José (Sociedad Latinoamericana de Nutrición, 2004)Los pigmentos carotenoides son compuestos responsables de la coloración de gran número de alimentos vegetales y animales, ...
-
Artículo
In vitro antioxidant capacity of tomato products: Relationships with their lycopene, phytoene, phytofluene and alpha-tocopherol contents, evaluation of interactions and correlation with reflectance measurements
Stinco Scanarotti, Carla Maria; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel; Meléndez Martínez, Antonio Jesús (Academic Press Inc., 2016)Tomato products were analysed for their carotenoids and a-tocopherol contents to study the contribution of individual ...
-
Artículo
Industrial orange juice debittering: Effect on volatile compounds and overall quality attributes
Fernández Vázquez, Rocío; Stinco Scanarotti, Carla Maria; Hernanz Vila, María Dolores; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel (Wiley-Blackwell, 2013-05-13)Summary: This study was aimed to analyse the impact of the debittering process (DP) in the overall sensory properties of ...