Browsing Artículos (Ingeniería Química) by Subject "Viscoelasticity"
Now showing items 1-12 of 12
-
Article
A Comparison of the Effect of Temperature on the Rheological Properties of Diutan and Rhamsan Gum Aqueous Solutions
(MDPI, 2019)The rheological properties exhibited by gums make its use in applications interesting, such as foods, cosmetics, enhanced ...
-
Article
Aplicación de alta presión sobre disoluciones acuosas de goma diutan: influencia sobre las propiedades reológicas
(Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2017)En este trabajo se estudia el efecto de aplicar alta presión sobre el comportamiento reológico de disoluciones acuosas ...
-
Article
Caracterización reológica de una suspoemulsión comercial para uso agroquímico
(Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2013)Se estudian las propiedades reológicas de una suspoemulsión comercial para uso agroquímico. Se comparan los resultados ...
-
Article
Effect of temperature and shear on the microstructure of a microbial polysaccharide secreted by Sphingomonas species in aqueous solution
(Elsevier, 2018-10-15)Diutan gum is a biological polymer produced by Sphingomonas sp. In aqueous solution it shows gel-like structure under ...
-
Article
Evolución de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua durante el proceso de emulsificación y almacenamiento
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2000)Se estudia la evolución de las propiedades reológicas y de la distribución de tamaños de las gotas (DTG) de emulsiones ...
-
Article
Flow, dynamic viscoelastic and creep properties of a biological polymer produced by Sphingomonas sp. as affected by concentration
(Elsevier, 2019-03-15)In this work, the influence of the concentration on the flow behaviour, dynamic viscoelastic and creep properties of diutan ...
-
Article
From Egg Yolk/κ-Carrageenan dispersions to gel systems: linear viscoelasticity and texture analysis
(Elsevier, 2011)The effect of pH (3.5 e 6) and polysaccharide concentration (0 e 0.5 wt%) on the linear viscoelastic behaviour of egg ...
-
Article
Gellan gum fluid gels: influence of the nature and concentration of gel-promoting ions on rheological properties
(Springer, 2018-11)Low-acyl gellan gum fluid gels were obtained using two different gel-promoting cations under the same processing conditions, ...
-
Article
Linear and non-linear viscoelasticity of low-in-cholesterol mayonnaise
(Sage Publications, 2000-04)Five different mayonnaise products were prepared with constant composition except for the type of egg product used. The ...
-
Article
Reología de derivados de la yema de huevo deshidratada
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2000)Tanto el proceso de emulsificación como las propiedades reológicas y la estabilidad de una emulsión alimentaria, tipo ...
-
Article
Rheology of the lamellar liquid-crystalline phase in polyethoxylated alcohol/water/heptane systems
(CSIC, 2005)En este trabajo se han estudiado las propiedades reológicas de una fase líquido-cristalina laminar contenida en un sistema ...
-
Article
Transiciones microestructurales inducidas por cizalla en sistemas acuosos de un tensioactivo catiónico tipo esterqua
(Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2010)Se presenta un estudio basado en técnicas reológicas y de microscopía electrónica de barrido de bajas temperaturas (cryo-SEM) ...