Browsing Nutrición y Bromatología, Toxicología y Medicina Legal by Title
Now showing items 439-458 of 659
-
Article
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la prospección de peligros químicos de interés en seguridad alimentaria en España
(Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición, 2018)A lo largo de la cadena alimentaria pueden estar presentes, incorporarse o producirse distintos peligros de tipo químico ...
-
Article
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre la verificación de estudios de vida útil en relación a Listeria monocytogenes en alimentos listos para el consumo
(Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición, 2019)La Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) y varias comunidades autónomas han creado un grupo de ...
-
Article
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) sobre los criterios de seguridad aplicables al contenido de ácido domoico en la vieira (Pecten Maximus) para su recolección
(Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición, 2009)La Decisión de la Comisión 2002/226/CE (UE, 2002) autoriza con determinadas condiciones restrictivas, la recolección de ...
-
Article
Inhibition of VEGF-Induced VEGFR-2 Activation and HUVEC Migration by Melatonin and Other Bioactive Indolic Compounds
(MDPI, 2017)Excessive concentrations of vascular endothelial growth factor (VEGF) trigger angiogenesis, which causes complications ...
-
Article
Inhibition of VEGFR-2 Phosphorylation and Effects on Downstream Signaling Pathways in Cultivated Human Endothelial Cells by Stilbenes from Vitis Spp
(American Chemical Society, 2019-04)Stilbenes are phenolic compounds present in different higher plant families that have shown different biological activities, ...
-
Article
Inmunohistoquímica de órganos de peces expuestos a cilindrospermosipina: influencia de la vía y el tiempo de exposición
(Asociación Española de Toxicología (AETOX), 2013) -
Article
Interaction between Wine Phenolic Acids and Salivary Proteins by Saturation-Transfer Difference Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy (STD-NMR) and Molecular Dynamics Simulations
(American Chemical Society, 2017)The interaction between phenolic compounds and salivary proteins is highly related to the astringency perception. Recently, ...
-
Article
Interés de la elaboración de vídeos didácticos como material de prácticas en la asignatura de "Seguridad Química"
(Universidad de Sevilla, 2005)El presente trabajo tiene por objeto presentar el proceso seguido en la elaboración de una serie videográfica ...
-
Article
Interés mostrado por los alumnos en la asignatura de libre configuración curricular "Educación para la salud y control sanitario"
(Asociación Española de Toxicología (AETOX), 2013) -
Article
Interés toxicológico de las microcistinas
(Asociación Española de Toxicología, 2003)Las Microcistinas (MCs) son toxinas de estructura heptapeptídica producidas por floraciones de cianobacterias tóxicas ...
-
Article
Internal preference mapping of milk–fruit beverages: Influence of color and appearance on its acceptability
(Wiley Open Access, 2018)The individual preferences of 100 consumers between 20 and 30 years old for the color of 16 milk–fruit juice beverages ...
-
Article
Internet aplicado a la docencia universitaria en el desarrollo de la capacidad de resolución de problemas y pensamiento crítico
(Universidad de Sevilla, 2000) -
Article
Intestinal transport of Cylindrospermopsin using the Caco-2 cell line
(Elsevier, 2017)Cylindrospermopsin (CYN) is a cyanotoxin produced by various cyanobacterial species. It is a water soluble zwitterion, ...
-
Article
Intracellular biosynthesis of melatonin and other indolic compounds in Saccharomyces and non-Saccharomyces wine yeasts
(Springer Nature, 2019)Certain bioactive compounds that derive from tryptophan have been determined in fermented foods, which suggests that the ...
- PhD Thesis
-
Presentation
Investigación en color y calidad de alimentos
(3ciencias, 2016)En esta ponencia se pretende presentar a los alumnos de la Escuela Politécnica Superior, las líneas de investigación del ...
-
PhD Thesis
Investigación toxicológica de la muscarina
(1978-08) -
PhD Thesis
Investigación toxicológica del paraquat
(1979-09) -
Article
Isoprenoids composition and colour to differentiate virgin olive oils from a specific mill
(Elservier, 2018-03)The objective of this work was verify if, based on the concentration of some key isoprenoids and the colour, olive oils ...
-
Article
Isotopic labelling-based analysis elucidates biosynthesis pathways in Saccharomyces cerevisiae for Melatonin, Serotonin and Hydroxytyrosol formation
(Elsevier, 2022)Yeasts can synthetise bioactive compounds such as Melatonin (MEL), Serotonin (SER) and Hydroxytyrosol (HT). Deciphering ...