Listar Nutrición y Bromatología, Toxicología y Medicina Legal por título
Mostrando ítems 301-320 de 662
-
Tesis Doctoral
Evaluación de la influencia de la exposición laboral a fitosanitarios en mujeres que recogen verduras: posibles consecuencias sobre su salud
(2021-04-14)Una de las misiones fundamentales de la figura del Técnico Superior de Prevención de Riesgos Laborales es preguntarse si, ...
-
Artículo
Evaluación de la seguridad de una arcilla modificada y su extracto de migración en bazo de ratas Wistar expuestas de forma subcrónica
(Asociación Española de Toxicología, 2013)Las ventajas tecnológicas de la incorporación de arcillas modificadas en polímeros para el envasado de alimentos son ...
- Tesis Doctoral
-
Artículo
Evaluación de menús ofertados en comedores escolares: Comparación entre colegios públicos, privados y concertados
(Revista de Nutricao, 2016)Objetivo Evaluar los menús ofertados en los colegios públicos, privados y concertados de la ciudad de Sevilla (España) para ...
- Tesis Doctoral
-
Tesis Doctoral
Evaluación toxicológica de cilindrospermopsina mediante modelos experimentales in vivo e in vitro: daños producidos por estrés oxidativo y potencial efectividad de n-acetilcisteína para contrarrestarlos
(2011-11-17)Las cianobacterias han ido adquiriendo gran importancia a lo largo de los años debido a su capacidad de formar floraciones ...
-
Artículo
Evaluación toxicológica de nanomateriales de interés en la industria alimentaria
(Asociación Española de Toxicología (AETOX), 2013) -
Tesis Doctoral
Evaluación toxicológica in vitro e in vivo de compuestos organosulfurados con potencial uso en envasado activo en contacto con alimentos
(2017)En la actualidad, la industria alimentaria está apostando por la incorporación de sustancias naturales a envases alimentarios ...
-
Artículo
Evaluating Moisture Content in Immersion Vacuum-Cooled Sausages with Citrus Peel Extracts Using Hyperspectral Imaging
(Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2024-05-20)The moisture content of immersion vacuum-cooled sausages with modified casings containing citrus fruit extracts under ...
-
Artículo
Evaluation of antioxidant activity and total phenols index in persimmon vinegars produced by different processes
(Elsevier, 2011)The total phenols index (TPI) and antioxidant activity of persimmon vinegars produced by different processes were evaluated. ...
-
Artículo
Evaluation of extractable polyphenols released to wine from cooperage byproduct by near infrared hyperspectral imaging
(Elsevier, 2018)Extractable total phenolic content of American non-toasted oak (Quercus alba L.) shavings has been determined using near ...
-
Artículo
Evaluation of near infrared spectroscopy (NIRS) and remote sensing (RS) for estimating pasture quality in Mediterranean montado ecosystem
(Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2020)Pasture quality monitoring is a key element in the decision making process of a farm manager. Laboratory reference methods ...
-
Artículo
Evaluation of Near Infrared Spectroscopy (NIRS) for Estimating Soil Organic Matter and Phosphorus in Mediterranean Montado Ecosystem
(MDPI, 2021)The Montado is an agro-silvo-pastoral ecosystem characteristic of the Mediterranean region. Pasture productivity and, ...
-
Artículo
Evaluation of pH in Sausages Stuffed in a Modified Casing with Orange Extracts by Hyperspectral Imaging Coupled with Response Surface Methodology
(MDPI, 2022)The pH values of sausages stuffed in natural hog casings with different modifications (soy lecithin, soy oil, orange ...
-
Artículo
Evaluation of the influence of white grape seed extracts as copigment sources on the anthocyanin extraction from grape skins previously classified by near infrared hyperspectral tools
(Elsevier, 2017)Hyperspectral imaging has been used to classify red grapes (Vitis vinifera L.) according to their predicted extractable ...
-
Artículo
Evaluation of toxic effects induced by repeated exposure to Cylindrospermopsin in rats using a 28-day feeding study
(Elsevier, 2021-05)Cylindrospermopsin (CYN) is a toxin with a world-wide increasing occurrence. It can induce toxic effects both in humans ...
-
Artículo
Evidences of hydroxytyrosol as an anti-inflammatory agent in Parkinson's disease: insights into the mechanisms of action
(Medknow Publications, 2021) -
Artículo
Excitation-emission fluorescence as a tool to assess the presence of grape-must caramel in PDO wine vinegars
(Elsevier Ltd, 2019-07-30)A practice in wine vinegar production is the addition of grape-must caramel to correct and unify the final colour of ...
-
Artículo
Experiencia en la docencia virtual de la asignatura seguridad química y biológica en los laboratorios
(2008)With the purpose of promoting the participation of the pupils, implying them in their own learning, introducing them in ...
-
Artículo
Exploring Plants with Flowers: From Therapeutic Nutritional Benefits to Innovative Sustainable Uses
(MDPI, 2023-11-08)Flowers have played a significant role in society, focusing on their aesthetic value rather than their food potential. ...