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Artículo
Evolución de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua durante el proceso de emulsificación y almacenamiento
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2000)
Se estudia la evolución de las propiedades reológicas y de la distribución de tamaños de las gotas (DTG) de emulsiones aceite vegetal en agua, estabilizadas con un tensioactivo no iónico, durante los períodos de emulsificación ...
Artículo
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Gluten-based Bioplastics for a Controlled-release of Active Agents
(The Italian Association of Chemical Engineering, 2011)
In recent years there has been a great interest to utilize renewable biomass in the manufacture of high-quality, cost-Competitive and biodegradable consumer goods as a means of reducing the dependence and consumption of ...
Artículo
Linear viscoelastic properties of sucrose ester-stabilized oil-in-water emulsions
(American Institute of Physics, 1998-11)
This paper deals with the influence of composition [sucrose ester SE and oil O concentrations] and temperature on the linear viscoelasticity properties of highly concentrated oil-in-water emulsions, using a hydrophilic ...
Artículo
Evolución de la cinética de emulsificación y de las propiedades reológicas de emulsiones aceite vegetal en agua preparadas con dos tipos de agitadores
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2001)
Se estudia la cinética de emulsificación, propiedades reológicas y distribución de tamaños de gota de emulsiones aceite vegetal en agua, estabilizadas con un tensioactivo no iónico, usando dos tipos de agitadores, esto es, ...
Artículo
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Linear and non-linear viscoelasticity of low-in-cholesterol mayonnaise
(Sage Publications, 2000-04)
Five different mayonnaise products were prepared with constant composition except for the type of egg product used. The linear viscoelastic functions were superposed using a time-temperature superposition method and the ...