Listar Artículos (Ingeniería Química) por autor "Martín Piñero, María José"
Mostrando ítems 1-7 de 7
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Artículo
Characterization of novel nanoemulsions, with improved properties, based on rosemary essential oil and biopolymers
Martín Piñero, María José; García González, María del Carmen; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (Wiley-Blackwell, 2020-08)ACKGROUND: Nowadays, it is of great interest to develop stable and sustainable formulations that act as nanocarriers of ...
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Elaboration and characterization of nanoemulsion with orange essential oil and pectin
Sánchez, Antonio; García González, María del Carmen; Martín Piñero, María José; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Wiley-Blackwell, 2021)BACKGROUND: Nanoemulsions formulated with citric essential oils are currently of interest because of their physical and ...
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Influence of nanoemulsion/gum ratio on droplet size distribution, rheology and physical stability of nanoemulgels containing inulin and omega-3 fatty acids
Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Prieto Vargas, Paula; García González, María del Carmen; Martín Piñero, María José; Muñoz García, José (Wiley-Blackwell, 2022)Background: New consumer habits are forcing the food industry to develop new and healthy products. In response to this ...
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Influence of the welan gum biopolymer concentration on the rheological properties, droplet size distribution and physical stability of thyme oil/W emulsions
Martín Piñero, María José; García González, María del Carmen; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Elsevier, 2019-07)The objective of this work is to obtain a stable and natural antimicrobial delivery system. Thus, the effect of the addition ...
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Influencia del tensoactivo en la formación y estabilidad física de emulsiones ecológicas concentradas
Martín Piñero, María José; Santos García, Jenifer; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; García González, María del Carmen; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2018)El objetivo de esta investigación fue comparar tres tensoactivos ecológicos derivados del aceite de coco para la preparación ...
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Processing and formulation optimization of mandarin essential oil-loaded emulsions developed by microfluidization
Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Martín Piñero, María José; Muñoz García, José (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2020)Emulsions can be used as delivery systems for bioactive ingredients for their incorporation in food products. Essential ...
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Variables de procesado en homogeneizador de alta presión, Microfluidizer®, que influyen en la distribución de tamaños de gota y estabilidad física de emulsiones aceite esencial de tomillo/agua
Martín Piñero, María José; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; García González, María del Carmen; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2019)The aim of this work consisted of investigating the influence of the pressure applied with high pressure homogenizer ...