Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 18
Artículo
Fitting Nonlinear Calibration Curves: No Models Perfect
(Scientific Research Publishing, 2017)
The study of the calibration of a series of compounds of environmental concern (six perfluoroalkyl compounds (perfluorooctane sulfonic acid and five perfluoroalkyl carboxylic acids), three preservatives (methyl-, ethyl- ...
Artículo
Predicting extra virgin olive oil freshness during storage by fluorescence spectroscopy
(CSIC, 2017)
Virgin olive oil quality relates to flavor and unique health benefits. Some of these properties are at the most desirable level when the oil is just extracted, since it is not a product that improves with age. On ...
Artículo
Effect of regulated deficit irrigation on quality parameters, carotenoids and phenolics of diverse tomato varieties (Solanum lycopersicum L.)
(Elsevier, 2017)
This study aims to evaluate the effects of regulated deficit irrigation (RDI) and of cluster position (CI: first and second cluster; CII: third and fourth cluster; CIII: fifth and sixth cluster) on fruit quality parameters, ...
Artículo
Estudio de la adsorción del ácido acetilsalicílico en micas expansibles de alta carga organo-funcionalizadas
(UNIV GRANADA, EDITORIAL, 2017)
Antecedentes: Los contaminantes emergentes suponen un grave problema de salud pública. Existen organomicas naturales con alta capacidad de retención mediante procedimientos de adsorción. La síntesis de este tipo de materiales ...
Artículo
A study of the differences between trade standards inside and outside Europe
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 2017)
The definitions of olive oil categories are common or very similar for all the international regulatory bodies, and in many cases the text is even literally the same. However, the values of some parameters which chemically ...
Artículo
Búsqueda de alimentos ricos en provitamina D (Ergosterol)
(Universidad Pablo de Olavide de Sevilla, 2017)
En este trabajo se presentan los resultados obtenidos para el contenido en provitamina D2 (ergosterol) en diferentes muestras de origen vegetal. Muestras de lechuga, dátiles, uvas, arroz y champiñones fueron sometidas a ...
Artículo
Cyclic Voltammetry to Evaluate the Antioxidant Potential in Winemaking by-products
(Elsevier, 2017)
Grape pomace is composed of seeds, skins and stems that are an important source of phenolic substances, which have antioxidant properties and potential benefits to human health. Cyclic voltammetry (CV) has been used to ...
Artículo
Determinación del grado de acidez de vinagres comerciales de distinta materia prima
(Universidad Pablo de Olavide, de Sevilla, 2017)
El objetivo principal de esta investigación es la determinación de la cantidad de ácido acético en diferentes vinagres comerciales mediante una valoración ácido-base para determinar el grado de acidez de los mismos, ...
Artículo
Oxidación de etanol por dicromato y bromación de fenol: historia de dos reacciones
(Real Academia Nacional de Farmacia, 2017)
Un breve informe de la importancia e historia de dos reacciones relevantes, la oxidación de etanol con dicromato y la bromación de fenol se describe en este trabajo, en el que se perfilan las valoraciones volumétricas de ...
Artículo
La contribución de Francis Home (1720-1813) y William Lewis (1708-1781), autores farmacéuticos, a los álcalis y el blanqueo
(Real Academia Nacional de Farmacia, 2017)
Se efectúa una aproximación al blanqueo de tejidos y al uso de los álcalis con carácter previo a considerar las contribuciones de Francis Home y William Lewis, autores de perfiles farmacéuticos. Se muestra la relevancia ...