- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Vicario Romero, Isabel"
Mostrando ítems 1-20 de 56
-
Artículo
A multivariate study of the triacylglycerols composition of the subcutaneous adipose tissue of iberian pig in relation to the fattening diet and genotype
Vicario Romero, Isabel; Graciani Constante, Enrique; Escudero Gilete, María Luisa; Viera Alcaide, Isabel (2008) -
Artículo
A new functional kefir fermented beverage obtained from fruit and vegetable juice: Development and characterization
Paredes, Jorge Luis; Escudero Gilete, María Luisa; Vicario Romero, Isabel (Elsevier, 2022-01)A juice containing a mixture of fruits and vegetables (70% apple, 9% strawberry, 12% carrot and beet 9%) was evaluated ...
-
Artículo
A novel and enhanced approach for the assessment of the total carotenoid content of foods based on multipoint spectroscopic measurements
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Ayala, F.; Echávarri, J. F.; Negueruela, A. I.; Escudero Gilete, María Luisa; González-Miret Martín, María Lourdes; Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José (Elsevier, 2011-06-15)We have devised a more sensible approach to estimate the carotenoid content of orange juices, which can be regarded as a ...
-
Capítulo de Libro
Aplicación de las medidas de espectrometría visible y de color al análisis de carotenoides en alimentos
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José (Terracota, 2017) -
Artículo
Assessment of in vitro bioaccessibility of carotenoids and phenolic compounds in a model milk-mandarine beverage
Stinco Scanarotti, Carla Maria; Benítez González, Ana; Hernanz Vila, María Dolores; Vicario Romero, Isabel (Royal Society of Chemistry, 2022-09-20)Mandarine juice is one of the richest sources of β-cryptoxanthin and flavonoids, which have been positively associated ...
-
Ponencia
Autoevaluación de los hábitos alimentarios y la motivación positiva en el aprendizaje de las asignaturas de Bromatología y Nutrición Dietética
García Parrilla, María del Carmen; Morales Gómez, María Lourdes; Vicario Romero, Isabel; Troncoso González, Ana María (Universidad de Sevilla. Instituto de Ciencias de la Educación, 2000)Este trabajo resume los resultados de una experiencia docente llevada a cabo por alumnos de cuarto curso de la licenciatura ...
-
Artículo
Bioaccessibility of carotenoids, vitamin A and alpha-tocopherol, from commercial milk-fruit juice beverages: Contribution to the recommended daily intake
Stinco Scanarotti, Carla Maria; Pumilia, Gloria; Giuffrida, Daniele; Dugo, Giacomo; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel (Elsevier, 2019)Twenty-two commercial milk-fruit juice beverages (MFJBs) were analysed by high performance liquid chromatography with diode ...
-
Artículo
Bioaccessibility, antioxidant activity and colour of carotenoids in ultrafrozen orange juices: Influence of thawing conditions
Stinco Scanarotti, Carla Maria; Fernández Vázquez, Rocío; Heredia Mira, Francisco José; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel (Elsevier, 2013-10)Ultrafrozen orange juices are produced to preserve the nutritional and sensory quality of the fresh juices. However the ...
-
Libro
Carotenoides en agroalimentación y salud
Aguilar Espinosa, Margarita; Alcalde Aldea, María Jesús; Álvarez, Rocío; Alonso, Gonzalo L.; Angaman, Djédoux Maxime; Arhazem, Oussama; Ávalos Cordero, Francisco Javier; Benítez González, Ana; Mapelli Brahm, Paula; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel; Zorrilla López, Uxue (Editorial Terracota, SA, 2017)Los carotenoides son compuestos especiales; si bien es común referirse a ellos como pigmentos, lo cierto es que son ...
-
Trabajo Fin de Grado
Carotenoides, color y actividad antioxidante en distintas variedades de sandía
Córdoba Moreno, Raúl (2017-09)Los carotenoides son pigmentos tetraterpénicos que destacan, desde un punto de vista nutricional y fisiológico, por su ...
-
Artículo
Carotenoids and fat-soluble vitamins in horse tissues: a comparison with cattle
Álvarez Alonso, Rocío; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Vicario Romero, Isabel; Alcalde Aldea, María Jesús (Cambridge University Press, 2015)Carotenoids are important for human health because of their provitamin A function among other biological actions. Their ...
-
Artículo
Color of orange juices in relation to their carotenoid contents as assessed from different spectroscopic data
Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Gómez Robledo, Luis; Melgosa, Manuel; Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José (Elsevier, 2011-09)The color of orange juice influences consumers' choice, hence much importance has been given to the assessment of this ...
-
Artículo
Colour influences sensory perception and liking of orange juice
Hewson, Louise; Fisk, Ian; Heredia Mira, Francisco José; Hort, Joanne; Hernanz Vila, María Dolores; Fernández Vázquez, Rocío; Vicario Romero, Isabel (2014) -
Artículo
Colour training and colour differences thresholds in orange juice
Fernández Vázquez, Rocío; Stinco Scanarotti, Carla Maria; Hernanz Vila, María Dolores; Heredia Mira, Francisco José; Vicario Romero, Isabel (Elsevier, 2013-12)This study was aimed at training a panel of assessors to evaluate specifically orange juice colour, and to establish the ...
-
Artículo
Contenido en isómeros geométricos de los ácidos grasos en helados comerciales españoles
Griguol Chulich, Viviana; Vicario Romero, Isabel; León, M. (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2003)Ocho muestras de distintas variedades de helados comercializados en España han sido analizadas para determinar su contenido ...
-
Tesis Doctoral
Desarrollo de dietas artificiales para el pulpo común octopus vulgaris (cuvier, 1797), con el fin de optimizar su cultivo en la fase de engorde
García Garrido, María Sandra (2016-02-08)El pulpo Octopus vulgaris es un cefalópodo con gran potencial para la diversificación de la acuicultura debido a sus altas ...
-
Artículo
Desarrollo de un programa informático para la elaboración y evaluación de dietas
Vicario Romero, Isabel; Heredia Mira, Francisco José; Álvarez Moro, Corsino Joaquín (Universidad de Sevilla, 1997) -
Tesis Doctoral
Determinación del contenido en ácidos grasos trans en alimentos de consumo habitual en Andalucía y niveles de ingesta
Griguol Chulich, Viviana (2003) -
Trabajo Fin de Grado
Dieta mediterránea y función cognitiva: evidencias científicas
Bouhya, Imane (2016)La enfermedad de Alzheimer (EA) o las demencias seniles en general, son enfermedades asociadas a la edad. Aunque su etiología ...
-
Artículo
Different fattening systems of iberian pig according to 1-alkene hydrocarbon content in the subcutaneous fat
León-Camacho, Manuel; Narváez Rivas, Mónica; Viera Alcaide, Isabel; Vicario Romero, Isabel (2009)