Repositorio de producción científica de la Universidad de Sevilla

La industria cárnica del porcino ibérico en Jabugo (Huelva, España), 1997-2016

 

Advanced Search
 
Opened Access La industria cárnica del porcino ibérico en Jabugo (Huelva, España), 1997-2016
Cites

Show item statistics
Icon
Export to
Título alternativo: The Iberian pork meat Industry in Jabugo (Huelva, Spain), 1997-2016
Author: García Delgado, Francisco Javier
Domínguez Santos, Daniel
Pizarro Gómez, Antonio
Date: 2017
Published in: Revista de Estudios Andaluces, 34 (1), 120-154.
Document type: Article
Abstract: El municipio de Jabugo es uno de los más importantes en la transformación del cerdo ibérico. En las últimas décadas el sector ha sufrido una transformación, con procesos de concentración, relocalización y posicionamiento entre sus empresas. Como resultado de ello, las grandes industrias han salido fortalecidas, y la Denominación de Origen Protegida “Jabugo” aparece como una oportunidad para el sector. The municipality of Jabugo is one of the most important in the transformation of the Iberian pork. In the last decades, the industry has undergone a transformation, with processes of concentration, relocation and positioning among the companies in the industry. As a result, large companies have been strengthened, and the Protected Designation of Origin “Jabugo" emerges as an opportunity for the sector.
Cite: García Delgado, F.J., Domínguez Santos, D. y Pizarro Gómez, A. (2017). La industria cárnica del porcino ibérico en Jabugo (Huelva, España), 1997-2016. Revista de Estudios Andaluces, 34 (1), 120-154.
Size: 1.765Mb
Format: PDF

URI: http://hdl.handle.net/11441/66261

DOI: 10.12795/rea.2017.i34.05

See editor´s version

This work is under a Creative Commons License: 
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional

This item appears in the following Collection(s)