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Mostrando ítems 1-10 de 532
Artículo
Green Synthesis of FexOy Nanoparticles with Potential Antioxidant Properties
(MDPI, 2022-07)
Iron oxide nanoparticles (FexOy-NPs) are currently being applied in numerous high-tech sectors, such as in chemical sectors for catalysis and in the medical sector for drug delivery systems and antimicrobial purposes, due ...
Ponencia
High pressure-induced rheological transitions in egg protein dispersions
(Royal Society Chemistry, 2008)
Eggs have been one of the first multifunctional ingredients, well known for their whipping, gelling and emulsification properties, where the proteins are the dominant component. Egg yok is an ingredient of high nutritional ...
Patente. Invención
Dispositivo para determinar la concentración de partículas condensables y filtrables por muestreo isocinético en fuentes estacionarias
(Oficina Española de Patentes y Marcas (OEPM), 2018-04-05)
La presente invención tiene por objeto un dispositivo que permite la determinación de la concentración de las partículas condensables presentes en las emisiones de fuentes estacionarias mediante método de muestreo por ...
Artículo
Thermal gelation of mixed egg yolk/kappa-carrageenan dispersions
(Elsevier, 2017-04)
This study aims to evaluate the effect of gum content and pH on the thermal gelation of mixed egg yolk/κ-carrageenan (EY/κC) dispersions, monitored by linear viscoelastic measurements. Heat processing induces dramatic ...
Capítulo de Libro
Ciclo de Mejora en el Aula (CIMA) en el Laboratorio de Química para Ingenieros Químicos Industriales
(Universidad de Sevilla, 2022)
Este Ciclo de Mejora en el Aula (CIMA) se ha aplicado a las prácticas de laboratorio de la asignatura de Química General del primer curso de Ingeniería Química Industrial. Se describe de manera detallada el mapa de ...
Ponencia
Methodology for development of ecological emulsions formulated with green solvents or essential oils
(3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2018)
Las emulsiones ecológicas se formulan y preparan idealmente siguiendo los principios del desarrollo sostenible o la química verde. Estas emulsiones verdes poseen un gran número de aplicaciones, ya que por ejemplo son ...
Tesis Doctoral
Antimicrobianos polifenólicos y oleosídicos en alimentos derivados de la aceituna
(2008-12-15)
El olivo es una de las plantas cultivadas más antiguas. Su origen se remonta a los años 4000-3000 antes de nuestra Era en la región de Palestina. El olivo, Olea europaea L., pertenece a la familia Oleaceae y es la única ...
Artículo
Characterization of novel nanoemulsions, with improved properties, based on rosemary essential oil and biopolymers
(Wiley-Blackwell, 2020-08)
ACKGROUND: Nowadays, it is of great interest to develop stable and sustainable formulations that act as nanocarriers of active ingredients. In this work, the droplet size distribution, rheology and physical stability of ...
Artículo
Development of PVA/gelatin nanofibrous scaffolds for Tissue Engineering via electrospinning
(IOP Publishing, 2018)
The electrospinning process is an emerging and relatively easy technique to prepare three-dimensional matrices with micro- and nanofibers. To achieve it, aqueous polymer solutions from synthetic or natural polymers are ...
Artículo
Emulsifying properties of legume proteins at acidic conditions: Effect of protein concentration and ionic strength
(Elsevier, 2016)
This work is focused on emulsifying properties of pea, chickpea and lentil protein isolates at acidic conditions (pH 3), as affected by protein concentration and ionic strength. Emulsions characteristics and stability ...