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Artículo
Trafficking of glycosylphosphatidylinositol anchored proteins from the endoplasmic reticulum to the cell surface
(Elsevier, 2016)
In eukaryotes, many cell surface proteins are attached to the plasma membrane via a glycolipid glycosylphosphatidylinositol (GPI) anchor. GPI-anchored proteins (GPI-APs) receive the GPI anchor as a conserved posttranslational ...
Artículo
Niacin and olive oil promote skewing to the M2 phenotype in bone marrow-derived macrophages of mice with metabolic syndrome
(Royal Society of Chemistry, 2016)
Metabolic syndrome (MetS) is associated with obesity, dyslipemia, type 2 diabetes and chronic low-grade inflammation. The aim of this study was to determine the role of high-fat low-cholesterol diets (HFLCDs) rich in SFAs ...
Ponencia
La Rúbrica para el análisis de cuestionarios: Un ejemplo desde un Proyecto de Innovación Docente en la facultad de Ciencias de la Educación
(Facultad de Ciencias de la Educación. Universidad de Sevilla, 2016)
Presentamos el diseño y los resultados de una rúbrica elaborada para la recogida y análisis de datos cualitativos a partir de un cuestionario. Dicha rubrica fue diseñada para un proyecto de innovación docente de la ...
Artículo
RENEB intercomparison exercises analyzing micronuclei (Cytokinesis-block Micronucleus Assay)
(Taylor & Francis LTD, 2016)
Purpose: In the framework of the ‘Realizing the European Network of Biodosimetry’ (RENEB) project, two intercomparison exercises were conducted to assess the suitability of an optimized version of the cytokinesis-block ...
Ponencia
¿Somos lo que comemos? Alfabetización científica e innovación docente
(Universidad de Sevilla, Facultad de Ciencias de la Educación, 2016)
Presentamos los resultados de un proyecto de innovación docente de trabajo en red interdepartamental, que tiene entre sus fines contribuir a la mejora de la formación científica de los futuros maestros de Primaria. Las ...
Artículo
Olive oil and postprandial hyperlipidemia: Implications for atherosclerosis and metabolic syndrome
(Royal Society of Chemistry, 2016)
Olive oil is the primary source of fat in the Mediterranean diet, which is associated with a significant improvement in health status, as measured by reduced mortality from several chronic diseases. The current pandemic ...
Ponencia
Talleres de Educación Científica sobre la alimentación presentados en las I Jornadas de Educación Científica
(Facultad de Ciencias de la Educación. Universidad de Sevilla, 2016)
En este trabajo queremos presentar un resumen del proyecto de Innovación Educativa realizado en el curso 2014-15 en el que colaboraron dos departamentos de la Universidad de Sevilla: Didáctica de las Ciencias Experimentales ...
Tesis Doctoral
Papel de los receptores de carga en la organización funcional de la ruta secretora temprana
(2016-10-07)
Introducción La organización estructural y funcional de la célula eucariota depende, en gran medida, de la actividad de la ruta secretora. Los procesos selectivos de transporte vesicular que operan a lo largo de esta ruta, ...
Artículo
Olive oil, compared to a saturated dietary fat, has a protective role on atherosclerosis in niacin-treated mice with metabolic syndrome
(Elsevier, 2016)
We aimed to investigate the impact of high-fat low-cholesterol diets rich in saturated fatty acids (HFLCD-SFAs), monounsaturated FAs (HFLCD-MUFAs) or MUFAs + omega-3 long-chain polyunsaturated FAs (HFLCD-PUFAs) in combination ...
Artículo
Cells Deficient in the Fanconi Anemia Protein FANCD2 are Hypersensitive to the Cytotoxicity and DNA Damage Induced by Coffee and Caffeic Acid
(MDPI AG, 2016)
Epidemiological studies have found a positive association between coffee consumption and a lower risk of cardiovascular disorders, some cancers, diabetes, Parkinson and Alzheimer disease. Coffee consumption, however, has ...