Author profile: López-Castejón, María Luisa
Institutional data
Name | López-Castejón, María Luisa |
Department | Ingeniería Química |
Knowledge area | Ingeniería Química |
Professional category | Profesora Ayudante Doctora |
Request | |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Statistics
-
No. publications
11
-
No. visits
1831
-
No. downloads
4236
Publications |
---|
Article
![]() Eco-Composites from Silkworm Meal and Polycaprolactone: Effect of Formulation and Processing Conditions
(MDPI, 2022)
The production of green plastic materials from defatted silkworm meal (SW) through a scalable technique (e.g., injection ... |
Article
![]() Relation between Droplet Size Distributions and Physical Stability for Zein Microfluidized Emulsions
(MDPI, 2022)
Zein, a subproduct of the food industry and a protein, possesses limited applications due to its high hydrophobic character. ... |
Article
![]() Rheology and Water Absorption Properties of Alginate–Soy Protein Composites
(MDPI, 2021)
Composite materials based on proteins and carbohydrates normally offer improved water solubility, biodegradability, and ... |
Article
![]() Efecto del pH y del procesado térmico sobre las propiedades viscoelásticas lineales de la yema de huevo acidulada con ácido clorhídrico
(Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2020)
La yema de huevo, natural o modificada en ovoproductos, es un ingrediente ampliamente usado en la industria alimentaria ... |
Article
![]() Propiedades reológicas y microestructurales de geles prebióticos de inulina
(Instituto Químico de Sarriá: Asociación de Químicos e Ingenieros, 2020)
La inulina es un carbohidrato no digerible que está presente en muchos vegetales, frutas y cereales. En la actualidad, ... |
Article
![]() Gelation properties of calcium-inulin gels
(Elsevier, 2019)
Inulin is a prebiotic ingredient that is being increasingly used in food formulations as fat replacer. The present manuscript ... |
Article
![]() Caracterización de emulsiones prebióticas estabilizadas con inulina y b-lactoglobulina
(Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2019)
Inulin is a prebiotic polysaccharide that is being increasingly used in food emulsions as fat replacer, due to its thickening ... |
Article
![]() Influence of tragacanth gum in egg white based bioplastics: Thermomechanical and water uptake properties
(Elsevier, 2016)
This study aims to extend the range of applications of tragacanth gum by studying its incorporation into bioplastics ... |
Presentation
![]() Desarrollo de materiales superabsorbentes biodegradables procesados a partir de subproductos agroindustriales
(Área de Innovación y Desarrollo, 2016)
Actualmente se admite la necesidad cada vez más apremiante de desarrollar nuevos materiales con mayor sostenibilidad. Los ... |
Article
![]() Influence of Semicontinuous Processing on the Rheology and Droplet Size Distribution of Mayonnaise-like Emulsions
(Sage Publications Ltd., 2009)
Oil-in-water (o/w) emulsions stabilized by egg yolk, with a composition similar to those found in commercial mayonnaises ... |
PhD Thesis
![]() Estudio del comportamiento interfacial de películas de proteínas de interés alimentario: adsorción y caracterización reológica
(2008)
La industrialización en la producción de alimentos ha creado una gran demanda de alimentos procesados, en los cuales es ... |