Listar Artículos (Agronomía) por título
Mostrando ítems 493-512 de 625
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Quality attributes and fatty acid, volatile and sensory profiles of “Arbequina” hydrosostainable olive oil
(Multidisciplinary Digital Publishing Institute, 2019)The use of deficit irrigation techniques on olive orchards is the main trend aiming to optimize water savings while improving ...
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Quantifying the relative contribution of ante- and post-mortem factors to the variability in beef texture
(The Animal Consortium, 2012)This study aims to investigate the relative contribution of ante- and post-mortem factors to the final quality of beef. ...
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Quantitative analysis of parent-of-origin effect in reproductive and morphological selection criteria in the Pura Raza Española horse
(Wiley, 2023-05-27)It is generally assumed that parents make a genetically equal contribution to their offspring, but this assumption might ...
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La Raça Equina Autóctone Puro Sangue Lusitano: Estudo genético dos parâmetros reproductivos de importância nos esquemas de conservaçao e melhoramento.
(Universidad de Córdoba. Servicio de Publicaciones, 2000)A idade do primeiro filho, nos garanhões, marca o inicio da sua vida reprodutiva, assim como a idade ao último filho ...
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Random regression model of growth during the first three months of age in Spanish Merino sheep
(American Society of Animal Science, 2014)A total of 88,727 individual BW records of Spanish Merino lambs, obtained from 30,214 animals between 2 and 92 d of age, ...
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Rapid screening of unground cocoa beans based on their content of bioactive compounds by NIR spectroscopy
(Elsevier, 2022)Near Infrared (NIR) spectroscopy was evaluated as a fast and easy method for identifying the most interesting cocoa ...
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La raza bovina autóctona española Pajuna: Situación actual y programa de recuperación
(Organización de las Naciones Unidas para la Agricultura y la Alimentación (FAO), 2006)La raza bovina Pajuna es una raza autóctona andaluza que está al borde de la extinción. Su aptitud es mixta carne-trabajo ...
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Realización de ensayos de experimentación en olivares ecológicos
(Asociación Española Agricultura de Conservación. Suelos Vivos, 2007)El olivar es un cultivo de elevado interés social y económico en Andalucía. Actualmente se cultivan 1,5 Mha de olivar en la región, que representan un 60% del olivar español, y más del 30% de la superficie agraria útil de la comunidad.
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Reassessing the Role of Potassium in Tomato Grown with Water Shortages
(MDPI, 2021)Potassium (K) is closely related to plant water uptake and use and affects key processes in assimilation and growth. The ...
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Reconocimiento europeo y español a las técnicas de agricultura de conservación
(Eumedia, 2003)El RD 1322/2002 recoge los requisitos medioambientales de las ayudas PAC
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Reconstrucción virtual de aperos antiguos mediante renderización y modelado 3D: Estudio ergonómico
(Universidad de Valencia y Sociedad Española de Arqueología Virtual, 2014)A lo largo de la historia del ser humano, la maquinaria agrícola ha sido parte inseparable de su evolución socio-cultural, ...
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Reducing incidence of peel physiopathies and increasing antioxidant activity in pomegranate fruit under different irrigation conditions by preharvest application of chitosan
(Elsevier, 2022-06-14)No previous information exits on the effect of preharvest chitosan, a plant biostimulant and antitranspirant, which has ...
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Los regímenes monetarios con paridades irrevocablemente fijas: algunas reflexiones de la experiencia argentina
(Fundación Sistema, 2007)Recientemente, ha habido en distintas economías periféricas intentos por implantar sistemas cambiarios con paridades ...
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Relationship between conformation trait and gait characteristics in Spanish Purebred horses
(Leibniz Institute for Farm Animal Biology, 2013)In the breeding program of breeds such as the Pura Raza Español horse, selection by gait quality is of great interest ...
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Relationship between Consumers’ Perceptions about Goat Kid Meat and Meat Sensory Appraisal.
(MDPI, 2023-07-22)The goat meat preferred by consumers in Spain comes from suckling goat kids, slaughtered at a live weight of 8–10 kg. ...
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Relationship between substrate, physico-chemical parameters and foraminiferal tests in the Doñana National Park, a Biosphere Reserve in SW Spain
(Universidad Complutense de Madrid, 2019)A multidisciplinar analysis of sediments collected in different environments of the Doñana National Park (Guadalquivir ...
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Relative contribution of electrical stimulation to beef tenderness compared to other production factors
(Agricultural Institute of Canada, 2016)Aging explained >45% of the variability in beef tend erness, whereas electrical stimulation explained >12%. The effect ...
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Relief and calcium from gypsum as key factors for net inorganic carbon accumulation in soils of a semiarid Mediterranean environment
(Elsevier, 2021-04-05)In semiarid environments, the total inorganic carbon (TIC) in soil may contribute to the total carbon (C) pool more than ...
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