- idUS
- Browsing by Author
Browsing by Author "Muñoz García, José"
Now showing items 21-40 of 57
-
Presentation
Estabilidad física de mezclas de aceite esencial de tomillo y un tensioactivo no iónico
Martín Piñero, María José; García González, María del Carmen; Ramírez del Amo, Pablo; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2018)El aceite esencial de tomillo es un componente natural con propiedades antioxidantes y antimicrobianas; propiedades que ...
-
Article
Estudio de la aplicación del sistema de evaluación por pares a una asignatura de experimentación
Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Cota Galán, Juan (Universidad de Sevilla, 2010)En este trabajo se evalúa la eficacia del sistema de evaluación por pares en una asignatura de experimentación de tercer ...
-
Presentation
Estudio de la estabilidad física, propiedades reológicas y microestructura de sistemas Aerosil 200/agua. Influencia de un tensioactivo no iónico
Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2018)Se han estudiado las propiedades reológicas, la estabilidad física y la microestructura de suspensiones de una sílice ...
-
Article
Estudio reológico y análisis sensorial de cuatro detergentes comerciales denominados “detergente-gel”
Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Muñoz García, José (Asociacion de Quimicos, 2018)Gel detergents possess some advantages compared to podwer detergents, such as easyness to transport, high eficiency ...
-
Article
Flow, dynamic viscoelastic and creep properties of a biological polymer produced by Sphingomonas sp. as affected by concentration
García González, María del Carmen; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Carmona Gallego, José Antonio; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Elsevier, 2019-03-15)In this work, the influence of the concentration on the flow behaviour, dynamic viscoelastic and creep properties of diutan ...
-
PhD Thesis
Formulación y caracterización de emulsiones de de limoneno estabilizadas por un tensioactivo polimérico
Pérez Mosqueda, Luis María (2014)Esta tesis está encuadrada dentro de la ejecución del proyecto ¿Caracterización Reológica y Estabilidad Física de Emulsiones ...
-
PhD Thesis
Formulación, procesado y caracterización física y de emulsiones con mezclas de disolventes verdes
Santos García, Jenifer (2017-07-17)Esta tesis es parte de un proyecto de investigación titulado “Caracterización Reológica y Estabilidad Física de Emulsiones ...
-
Article
Formulation and optimization of emulsions based on bitter fennel essential oil and EO/BO block copolymer surfactant
Llinares, R.; Ramírez del Amo, Pablo; Carmona Gallego, José Antonio; Carrillo de la Fuente, Francisco; Muñoz García, José (Elsevier, 2018)The influence of EO/BO block copolymer surfactant concentration in the range (1–5% (m/m)) and emulsification time on the ...
-
Article
Gellan gum fluid gels: influence of the nature and concentration of gel-promoting ions on rheological properties
García González, María del Carmen; Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Springer, 2018-11)Low-acyl gellan gum fluid gels were obtained using two different gel-promoting cations under the same processing conditions, ...
-
PhD Thesis
Goma gellan : formulación de geles fluidos y de emulsiones de a-pineno en presencia de copolímeros
García González, María del Carmen (2012-02-10)El objetivo principal de esta tesis es el estudio de la goma gellan de bajo grado de acetilación en forma de gel fluido ...
-
Article
Influence of nanoemulsion/gum ratio on droplet size distribution, rheology and physical stability of nanoemulgels containing inulin and omega-3 fatty acids
Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Prieto Vargas, Paula; García González, María del Carmen; Martín Piñero, María José; Muñoz García, José (Wiley-Blackwell, 2022)Background: New consumer habits are forcing the food industry to develop new and healthy products. In response to this ...
-
Article
Influence of primary homogenization step on microfluidized emulsions formulated with thyme oil and Appyclean 6548
Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Muñoz García, José (Elsevier, 2018)This contribution deals with the development of emulsions formulated using thyme essential oil and a new biomass-derived ...
-
Article
Influence of the Homogenization Pressure on the Rheology of Biopolymer-Stabilized Emulsions Formulated with Thyme Oil
Trujillo-Cayado, Luis Alfonso; Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (Molecular Diversity Preservation International, 2019-03)Different continuous phases formulated with ecofriendly ingredients such as AMIDET®N, an ecological surfactant, as well ...
-
Article
Influence of the welan gum biopolymer concentration on the rheological properties, droplet size distribution and physical stability of thyme oil/W emulsions
Martín Piñero, María José; García González, María del Carmen; Muñoz García, José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen (Elsevier, 2019-07)The objective of this work is to obtain a stable and natural antimicrobial delivery system. Thus, the effect of the addition ...
-
Article
Influencia de la adición de glicerol en la distribución de tamaños de gotas, diámetros medios y estabilidad física de emulsiones O/W ecológicas procesadas con tecnología Microfluidizer
Alfaro Rodríguez, María del Carmen; López-Tarruello, M.; García González, María del Carmen; Muñoz García, José (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2018)The aim of this work was to investigate the influence of the pressure ( 0 psi and 15000 psi) and the number of passes ...
-
PhD Thesis
Influencia de la fase continua, formulada con goma xantana y almidón modificado, en la reología de emulsiones alimentarias O/W con bajo contenido en aceite.
Vélez Álvez, Genoveva (2002-11-21)El presente trabajo se encuentra integrado en un proyecto CICYT (ALI-960892), dedicado al estudio de emulsiones con bajo ...
-
Article
Influencia de la formulación en emulsiones dobles con ingredientes ecológicos preparadas mediante una técnica microfluídica
Santos García, Jenifer; Arriaga, L. R.; Calero Romero, Nuria; Lee, H.; Muñoz García, José; David, D. A. (Asociación de Químicos e Ingenieros del Instituto Químico de Sarriá, 2018)Multiple emulsions have significant potential in myriad applications, including foods, cosmetics, drop networks, controlled ...
-
Presentation
Influencia de la formulación y de las variables de procesado sobre la estabilidad física de emulsiones de aceite esencial de tomillo
García González, María del Carmen; Portillo, Celia; Martín Piñero, María José; Alfaro Rodríguez, María del Carmen; Muñoz García, José (3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2018)En la actualidad, los consumidores tienden a preferir productos que contengan compuestos naturales en lugar de aditivos ...
-
Presentation
Injectable hydrogels based on pluronic/water systems filled with alginate microparticles: Rheological characterization
Cidade, M. T.; Ramos, D. J.; Santos García, Jenifer; Calero Romero, Nuria; Muñoz García, José; Borges, J.P. (AIP Publishing, 2018)In this paper the rheological characterization of Pluronic/water systems filled with alginate microparticles is presented. ...
-
Article
Interfacial rheology and conformations of triblock copolymers adsorbed onto the water-oil interface
Ramírez del Amo, Pablo; Stocco, Antonio; Muñoz García, José; Miller, Reinhard (Elsevier, 2012)The conformation and the dilatational properties of three non-ionic triblock PEO-PPO-PEO (where PEO is polyethyleneoxide ...