Buscar
Mostrando ítems 1-4 de 4
Artículo
Gender differences in knowledge, use, and collection of wild edible plants in three Spanish areas
(MDPI, 2021-03-02)
Many ethnobotanical studies have shown differences in the knowledge and practices held by men and women. Using ethnographic fieldwork, a survey, and secondary data from three different areas in Spain, this study shows a ...
Artículo
Situación actual y potencial de recuperación de la biodiversidad cultivada en Doñana
(Sociedad Española de Agroecología, 2013)
El presente artículo pretende dar cuenta de los resultados de los últimos estudios llevados a cabo por el GICED en el entorno de Doñana sobre la biodiversidad cultivada y la recuperación del conocimiento local vinculado a ...
Artículo
La biodiversidad cultivada : actores sociales y estrategias en el contexto de la nueva ruralidad en España
(Colegio de Postgraduados, México, 2014)
La recuperación de las variedades cultivadas locales es un ámbito de creciente interés, y en él están presentes diferentes actores sociales e instituciones con intereses y motivaciones distintas. Las iniciativas son un ...
Artículo
From famine foods to delicatessen: Interpreting trends in the use of wild edible plants through cultural ecosystem services
(Elsevier, 2015)
TheMillenniumEcosystemAssessment found a general decline in the consumption and gathering of wild edible plants, but some studies also observe a localized increase. Using information frominterviews (n=1133) in seven sites ...