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Mostrando ítems 1-10 de 28
Artículo
Does A Flavoured Extra Virgin Olive Oil Have Higher Antioxidant Properties?
(Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2022)
Extra virgin olive oil is highly appreciated worldwide for its healthy and organoleptic properties. From the variety of compounds present in the oil, phenols stand out, not only for producing the bitter-pungent perception ...
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Assessment of Virgin Olive Oil Adulteration by a Rapid Luminescent Method
(MDPI, 2019)
The adulteration of virgin olive oil with hazelnut oil is a common fraud in the food industry, which makes mandatory the development of accurate methods to guarantee the authenticity and traceability of virgin olive oil. ...
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Predicting extra virgin olive oil freshness during storage by fluorescence spectroscopy
(CSIC, 2017)
Virgin olive oil quality relates to flavor and unique health benefits. Some of these properties are at the most desirable level when the oil is just extracted, since it is not a product that improves with age. On ...
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Resolución de casos prácticos en pequeños grupos en la enseñanza de la asignatura “química general y analítica” del grado en farmacia
(Universidad de Granada, 2010)
El Proyecto realizado por el equipo docente del Departamento de Química Analítica de la Facultad de Farmacia de Sevilla, ha utilizado la técnica de enseñanza en pequeños grupos (EPG) que constituye una faceta esencial en ...
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Frutos tropicais silvestres e polpas de frutas congeladas: atividade antioxidante, polifenóis e antocianinas
(Universidade Federal de Santa Maria, 2006)
Os sucos de frutas tropicais conquistam cada vez mais o mercado consumidor, sendo o Brasil um dos principais produtores. Existe grande diversidade de produtos derivados de frutos e constante inserção de novos produtos no ...
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A study of the differences between trade standards inside and outside Europe
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), 2017)
The definitions of olive oil categories are common or very similar for all the international regulatory bodies, and in many cases the text is even literally the same. However, the values of some parameters which chemically ...
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Modificación de la metodología educativa para la mejora del aprendizaje del “análisis químico”
(2008)
The present work shows the methodology applied to the discipline “Chemical Analysis”, corresponding to the second course of the Pharmacy degree, within a global strategy of adaptation to the European Space for Higher ...
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Iniciativa interdisciplinar y de enfoque transversal en la enseñanza de la química analítica
(Universidad de Granada, 2010)
El proceso de aprendizaje puede favorecerse mediante el uso de metodologías docentes que fomenten el tratamiento transversal de los temas, resultando más adecuado para el estudiante si es abordado desde diferentes ...