- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Hornero Méndez, Dámaso"
Mostrando ítems 1-8 de 8
-
Artículo
A global perspective on carotenoids: metabolism, biotechnology, and benefits for nutrition and health.
Rodríguez Concepción, Manuel; Ávalos Cordero, Francisco Javier; Bonet Piña, María Luisa; Boronat Margosa, Albert; Gómez Gómez, Lourdes; Hornero Méndez, Dámaso; Limón Mirón, María del Carmen; Meléndez Martínez, Antonio Jesús; Olmedilla Alonso, Begoña (Elsevier, 2018-04-04)Carotenoids are lipophilic isoprenoid compounds synthesized by all photosynthetic organisms and some non-photosynthetic ...
-
Tesis Doctoral
Biosíntesis, acumulación y estabilidad de carotenoides en cereales. Estudio comparativo entre trigo duro (Triticum turgidum) y tritordeum (H. chilense x T. turgidum conv. durum)
Mellado Ortega, Elena (2013-11-28)Los cereales, alimentos básicos de la dieta, son fuentes importantes de macronutrientes pero también aportan micronutrientes ...
-
Tesis Doctoral
Cambios en la composición de pigmentos en frutos de Capsium annuum durante la maduración y procesado para pimentón: variedades Bola y Agridulce
Hornero Méndez, Dámaso (1994)La legislación más reciente tiende a restringir el uso de colorantes alimenticios de origen sintético, potenciándose cada ...
-
Artículo
Carotenoid Biosynthesis in Fusarium
Ávalos Cordero, Francisco Javier; Pardo Medina, Javier; Parra Rivero, Obdulia; Ruger Herreros, María Macarena; Rodríguez Ortiz, Luis Roberto; Hornero Méndez, Dámaso (MDPI, 2017)Many fungi of the genus Fusarium stand out for the complexity of their secondary metabolism. Individual species may differ ...
-
Artículo
Consumption of orange fermented beverage improves antioxidant status and reduces peroxidation lipid and inflammatory markers in healthy humans
Escudero Lopez, B.; Ortega, A.; Cerrillo, I.; Rodríguez Grinolo, M.R.; Muñoz Hernández, Rocío; Macher, H.C.; Martin, F.; Hornero Méndez, Dámaso; Mena, P.; Del Rio, D.; Fernández Pachón, María Soledad (Wiley, 2018)BACKGROUND Alcoholic fermentation of fruits has generated novel products with high concentrations of bioactive compounds ...
-
Artículo
Neurosporaxanthin overproduction by Fusarium fujikuroi and evaluation of its antioxidant properties
Parra Rivero, Obdulia; Barros, Marcelo Paes; Prados, María del Mar; Gil, José Vicente; Hornero Méndez, Dámaso; Zacarías, Lorenzo; Rodrigo, María Jesús; Limón Mirón, María del Carmen; Ávalos Cordero, Francisco Javier (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2020)Neurosporaxanthin (NX) is a carboxylic carotenoid produced by some filamentous fungi, including species of the genera ...
-
Capítulo de Libro
Tabla de contenido en carotenoides de alimentos iberoamericanos
Dias, M. Graça; Olmedilla Alonso, Begoña; Hornero Méndez, Dámaso; Mercadante, Adriana Z.; Osorio, Coralia; Vargas Murga, Liliana; Meléndez Martínez, Antonio Jesús (Terracota, 2017) -
Artículo
The chloroplast NADPH thioredoxin reductase C, NTRC, controls non-photochemical quenching of light energy and photosynthetic electron transport in Arabidopsis
Naranjo Río-Miranda, Belén; Mignée, Clara; Krieger-Liszkay, Anja; Hornero Méndez, Dámaso; Gallardo Guerrero, Lourdes; Cejudo Fernández, Francisco Javier; Lindahl, Marika (Wiley-Blackwell, 2016)High irradiances may lead to photooxidative stress in plants, and non-photochemical quenching (NPQ) contributes to protection ...