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Mostrando ítems 1-10 de 16
Artículo
Do Innovation and Cooperation Influence SMEs’ Competitiveness? Evidence From the Andalusian Metal-Mechanic Sector
(Universidad Nacional de Colombia, 2015)
This study’s main objective is to determine the influence of innovation and cooperation on the competitiveness of SMEs in the metal-mechanic sector of Andalusia (Spain). Using information obtained by interviewing managers ...
Artículo
Analysing the composition of the SME sector in high- and low-income regions. Some research hypotheses
(Taylor & Francis, 2011)
Certain qualitative characteristics of the small and medium-sized enterprises (SMEs) operating within a territory might be essential to explain their macroeconomic impact. From this perspective, the current paper explores ...
Artículo
Tourism intermediaries and innovation in the hotel industry
(Taylor & Francis, 2020)
This paper examines the influence of tourism intermediaries on innovationin SMEs in the hotel industry from the perspective of the global value chainapproach. The paper contributes towards characterizing the changingpatterns ...
Artículo
Determinants of innovativeness in SMEs. disentangling core innovation and technology adoption capabilities
(Springer, 2017)
This paper studies innovativeness in SMEs from a set of innovation indicators at the firm level, capturing various types of innovation (product, process, organisational, and marketing innovations) and the level of innovativeness ...
Artículo
The competitiveness of Andalusian metal-mechanic smes: A quantitative model
(Federación Asociaciones Ingenieros Industriales España, 2015)
The current economic crisis has caused a significant negative tendency in revenues and a notable reduction of the average size of firms in the Andalusian metal-mechanic sector, which is one of the most important in Spain. ...
Artículo
‘Cookpetition’: Do restaurants coopete to innovate?
(Sage, 2019)
This article studies the influence of ‘coopetition’, that is, cooperation between competitors, on the innovative behaviour of restaurant firms. The analysis is based on data gathered from a representative survey conducted ...
Artículo
Determinants of digital transformation in the restaurant industry
(Academia de Studii Economice din Bucuresti, 2022)
This article aims to identify the factors that influence the digital transformation process in the restaurant industry. The proposed theoretical framework differentiates three groups of conditioning factors of digitalisation ...
Artículo
Hacia una tipología empresarial basada en los factores explicativos de la intensidad innovadora: una aplicación empírica
(https://dialnet.unirioja.es/revistas/editor/496, 2011)
En este artículo se elabora una tipología empresarial basada en la intensidad innovadora de las organizaciones de un territorio. Las características empresariales seleccionadas en el estudio forman un conjunto coherente ...
Artículo
Tipología de la empresa innovadora en productos y procesos en una región periférica europea
(Asociación Española de Economía Aplicada, ASEPELT, 2017)
El gap de conocimiento sobre el proceso de innovación en regiones económica y tecnológicamente menos desarrolladas o periféricas ha perjudicado el impacto económico esperado de las medidas de fomento innovador en estas ...
Artículo
La innovación como fuente de oportunidades empresariales
(2008)
En este artículo se discuten diferentes contribuciones, extraídas de la literatura económica, sobre la aparición de innovaciones en la economía, con el objeto de profundizar en el análisis de la innovación como fuente ...