Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 20
Ponencia
Towards a sustainable rural development from syal perspective
(2010)
This article wants to go deeper into the debate about the relationship between SYAL and biodiversity conservation. This paper focuses on the potential of "territorial anchoring" and organic production in the Natural Protected ...
Capítulo de Libro
El fomento de la calidad agroalimentaria en los espacios rurales de Andalucía-España
(Editora Unijuí, 2012)
Ponencia
Artículo
Entre la tradición y la innovación: políticas de empleo femenino y desarrollo rural
(Siglo XXI de España Editores, 2009)
El contexto de la nueva dinámica rural europea sirve de marco analítco para este estudio que vincula las Políticas de Desarrollo Rural y las de empleo femenino. A partir de los datos extraídos en una investigación, actualmente ...
Ponencia
Rural Develoment Policies and Rural Governability: the Andalusian case
(2009)
Since the beginning of the 90s, the EU Rural Development Policy (RDP) embodied on different programmes and initiatives -such as Leader- has been changing the institutional way to approach rural ...
Capítulo de Libro
Ponencia
Quality labels and institutional density in the Agrofood sector: The case of Andalusia
(2011)
Our paper analyses the gradual increase of quality labels in rural areas of Europe and the effect of Institutional Density (ID) over them. This new producer’s strategy is related to three different but related processes: ...
Ponencia
Artículo
La «nueva cultura del aceite» como eje de transformación en los territorios olivareros andaluces
(Asociación de Antropólogos Iberoamericanos en Red (AIBR), 2020-01)
En el ámbito del aceite de oliva conviven, actualmente, dos modelos de construcción de la calidad. Un modelo de calidad que se sustenta en los atributos específicos de cada territorio y en el conocimiento tradicional, y ...
Capítulo de Libro
Towards Sustainable Rural Development from a Localized Agrifood
(Söderstörns Högskola, 2014)