Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 15
Artículo
Distribution of the Invasive Caprellid Caprellascaura (Crustacea: Amphipoda) in Cádiz Marina, Southern Spain: Implications for its Dispersal
(Universidade de Vigo * Servizo de Publicacions, 2016)
The invasive caprellid Caprella scaura Templeton, 1836 is rapidly spreading along marinas of Southern Spain, becoming one of the dominant species of the macrofoulers associated to bryozoans and hydroids of communities in ...
Artículo
Driving forces of Spain's CO2 emissions: a LMDI decomposition approach
(Elsevier, 2015)
An extended version of the IPAT model and the ‘Kaya identity’ is used to assess the contribution of drivers of CO2 emissions for the 1995–2009 period. The paper carries out a multisector analysis based on the Log-Mean ...
Artículo
Recovery of Beach-Foredune Vegetation after Disturbance by Storms
(Coastal Education Research Foundation Inc., 2020)
Beaches and foredunes are characterized by being exposed to harsh environmental restrictions mainly due to salt spray, burial by sand and occasional storms. In response to this, plant species from these habitats have ...
Capítulo de Libro
La Recuperación de Bahía en las noticias de España y los Países Bajos (1624-1625)
(Ediciones Universidad de Salamanca, 2021)
El objetivo de este trabajo es comparar las noticias sobre Brasil en las relaciones de sucesos españolas y en los impresos informativos holandeses –relaciones y corantos– de las primeras décadas del siglo XVII ; puesto que ...
Artículo
Accountability y culturas periodísticas en España. Impacto y propuesta de buenas prácticas en los medios de comunicación españoles (MediaACES)
(Universidad de La Laguna, 2017)
La responsabilidad de los medios de comunicación y de los profesionales de la información ha de expresarse a través de mecanismos de rendición de cuentas (media accountability) que permitan conocer el grado de cumplimiento ...
Artículo
‘Cookpetition’: Do restaurants coopete to innovate?
(Sage, 2019)
This article studies the influence of ‘coopetition’, that is, cooperation between competitors, on the innovative behaviour of restaurant firms. The analysis is based on data gathered from a representative survey conducted ...
Artículo
Determinants of digital transformation in the restaurant industry
(Academia de Studii Economice din Bucuresti, 2022)
This article aims to identify the factors that influence the digital transformation process in the restaurant industry. The proposed theoretical framework differentiates three groups of conditioning factors of digitalisation ...
Artículo
Alfonso Camín en México y su labor editora en las revistas Rojo y Gualda y Castillos y Leones, 1916-1922
(Universidad Complutense de Madrid, 2022)
Este texto aborda la primera etapa en México del periodista y escritor asturiano Alfonso Camín, entre 1917 y 1922. Se analiza en concreto su labor como editor de las revistas Rojo y Gualda y Castillos y Leones en la ...
Artículo
Una esperanza acongojada. Los empresarios españoles y portugueses ante el ingreso en la CEE, 1957-1977
(Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de Historia, 2012)
La conducta adoptada por los hombres de negocios españoles y portugueses ante la posible incorporación a la CEE estuvo presidida por la defensa de sus intereses y por la percepción del proyecto de integración europeo como ...
Artículo
Relationships between Tourism and Hospitality Sector Electricity Consumption in Spanish Provinces (1999–2013)
(MDPI (Multidisciplinary Digital Publishing Institute), 2017)
The EU is committed to a 40% reduction in their domestic greenhouse gas emissions by 2030. In order to reach this ambitious target, new measures affecting all economic sectors would be needed. This paper focuses on the ...