- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Partal López, Pedro"
Mostrando ítems 1-9 de 9
-
Ponencia
Addition of different polysaccharides to gluten-based biodegradable polymeric materials plasticised with glycerol/water mixtures
Zárate Ramírez, Lidia Soledad; Aguilar García, José Manuel; Cordobés Carmona, Felipe; Partal López, Pedro; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Organizing Committee of RICI4, 2011)The influence of adding different polysaccharides (Locust Bean Gum, Methyl Cellulose and Carboxymethyl Cellulose) to ...
-
Artículo
Comportamiento reológico no estacionario de emulsiones aceite en agua estabilizadas con un palmitato de sacarosa
Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Bejarano Núñez, Manuel; Gallegos Montes, Críspulo; Partal López, Pedro (1997) -
Artículo
Effect of pH and nanoclay content on the morphology and physicochemicalproperties of soy protein/montmorillonite nanocomposite obtained byextrusion
Félix Ángel, Manuel; Martínez, I.; Romero García, Alberto; Partal López, Pedro; Guerrero Conejo, Antonio Francisco (Elsevier, 2018)The present work attempts to clarify the influence of montmorillonite nanoclay content and pH on the me-chanical properties ...
-
Artículo
Gluten-based Bioplastics for a Controlled-release of Active Agents
Gómez-Martínez, Diana; Partal López, Pedro; Martínez García, Inmaculada; Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Gallegos Montes, Críspulo (The Italian Association of Chemical Engineering, 2011)In recent years there has been a great interest to utilize renewable biomass in the manufacture of high-quality, ...
-
Artículo
Influencia del pH y de la fuerza iónica sobre la gelificación térmica de proteínas de la yema de huevo
Carmona Gallego, José Antonio; Cordobés Carmona, Felipe; Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Martínez García, Inmaculada; Partal López, Pedro (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2007)En este trabajo se estudiaron las transiciones térmicas de la yema de huevo usando técnicas de calorimetría diferencial de ...
-
Artículo
Linear and non-linear viscoelasticity of low-in-cholesterol mayonnaise
Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Partal López, Pedro; Gallegos Montes, Críspulo (Sage Publications, 2000-04)Five different mayonnaise products were prepared with constant composition except for the type of egg product used. The ...
-
Artículo
Linear viscoelastic properties of sucrose ester-stabilized oil-in-water emulsions
Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Partal López, Pedro; Gallegos Montes, Críspulo (American Institute of Physics, 1998-11)This paper deals with the influence of composition [sucrose ester SE and oil O concentrations] and temperature on the ...
-
Tesis Doctoral
Materiales poliméricos biodegradables preparados mediante procesado termomecánico a partir de mezclas gluten/plastificante
Zárate Ramírez, Lidia Soledad (2011)El objetivo del presente trabajo consiste en estudiar el efecto de la adición de diferentes agentes en la formulación de ...
-
Artículo
Reología de derivados de la yema de huevo deshidratada
Miranda, Juan; Guerrero Conejo, Antonio Francisco; Partal López, Pedro (Consejo Superior de Investigaciones Científicas, CSIC: Instituto de la Grasa, 2000)Tanto el proceso de emulsificación como las propiedades reológicas y la estabilidad de una emulsión alimentaria, tipo ...