Perfil del autor: Suárez García, María Paz
Datos institucionales
Nombre | Suárez García, María Paz |
Departamento | Agronomía |
Área de conocimiento | Producción Vegetal |
Categoría profesional | Catedrática de Escuela Universitaria |
Correo electrónico | Solicitar |
Estadísticas
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Nº publicaciones
22
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Nº visitas
5132
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Publicaciones |
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Tesis Doctoral
Caracterización de patrones de cítricos, enanizantes, semi-enanizantes y sub-estándar, para el desarrollo de sistemas de plantación sostenibles en Andalucía occidental
(2023)
1.- Introducción Los cítricos, originarios del sureste asiático, pertenecen al orden Geraniales, familia Rutaceae y ... |
Dataset
Dataset_Mechanical harvesting at dawn in a super-high-density table olive orchard. Effect on the quality of fruits
(2023)
The olive tree is well adapted to the Mediterranean climate, however, the current increase in temperature as a consequence ... |
Artículo
Mechanical harvesting at dawn in a super-high-density table olive orchard. Effect on the quality of fruits
(Wiley, 2023)
BACKGROUND Mechanical harvesting with over-the-row harvesters in super-high-density (SHD) table olive orchards increases ... |
Artículo
Substandard and Semi-Dwarfing Citrus Rootstocks for More Intensive, Higher-Density, and Sustainable Plantation Systems
(MDPI, 2021)
An increasing number of intensive, dense, and sustainable citrus plantations have fostered a growing interest in addressing ... |
Artículo
Calcium applications throughout fruit development enhance olive quality, oil yield, and antioxidant compounds' content
(Wiley, 2020)
BACKGROUND: Calcium is a preservative andfirming agent largely used in the table olive industry. Foliar applications of ... |
Artículo
Genetic Diversity of Stone Fruit Cultivars Preserved On-Farm in Southern Spain
(Tarbiat Modares University, 2019)
Old traditional cultivars are valuable genetic resources for crop improvement, but a great number of them have disappeared ... |
Artículo
Responses of tomato (Solanum lycopersicum L.) plants to iron deficiency in the root zone
(Walter de Gruyter, 2019)
Iron deficiency induces a yellowing in the aerial part of plants, known as iron chlorosis, and reduces the growth, yield, ... |
Artículo
High-Throughput System for the Early Quantification of Major Architectural Traits in Olive Breeding Trials Using UAV Images and OBIA Techniques
(Frontiers, 2019)
The need for the olive farm modernization have encouraged the research of more efficient crop management strategies through ... |
Artículo
High-Throughput System for the Early Quantification of Major Architectural Traits in Olive Breeding Trials Using UAV Images and OBIA Techniques
(Frontiers Media S. A, 2019)
The need for the olive farm modernization have encouraged the research of more efficient crop management strategies through ... |
Artículo
Elaboration of table olives: assessment of new olive genotypes
(Wiley, 2018)
Thirty-three new genotypes coming from a table olive cross-breeding program were evaluated to assess their adaptability ... |
Artículo
Evaluation of Over-The-Row Harvester Damage in a Super-High-Density Olive Orchard Using On-Board Sensing Techniques
(MDPI, 2018)
New super-high-density (SHD) olive orchards designed for mechanical harvesting using over-the-row harvesters are becoming ... |
Artículo
Estudio fenológico y caracterización morfológica de variedades tradicionales de manzano y melocotonero
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas (SECH), 2016)
Las variedades locales de frutales seleccionadas a lo largo de los años por los agricultores, son muy interesantes para ... |
Trabajo Fin de Grado |
Artículo
Molecular and morphological characterization of local apple cultivars in Southern Spain
(Fundação de Pesquisas Científicas de Ribeirão Preto, 2015)
The number of local and traditional fruit cultivars in Andalusia (Southern Spain) has decreased dramatically since the ... |
Artículo
Posibilidades de implantación de una plataforma virtual para la mejora de la comercialización de los cítricos en Andalucía. Necesidades de información de los productores y exportadores
(Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario, 2015)
Andalucía es la segunda región productora de cítricos de España, teniendo por tanto una extraordinaria importancia económica ... |
Ponencia
Eficiencia de la recolección mecánica y efecto sobre la calidad de la producción en plantaciones superintensivas de variedades de aceituna de mesa
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2015)
Las plantaciones superintensivas de olivar (Olea europaea L.), con densidades superiores a los 1.000 árboles por hectárea, ... |
Artículo
From the juvenile to the adult vegetative phase in olive seedlings: the transition along the stem axis
(2014)
Sexual reproduction in olive is carried out for purposes such as breeding. The seedlings evolve from the juvenile to the ... |
Artículo
Suitability of Two Table Olive Cultivars (‘Manzanilla de Sevilla’ and ‘Manzanilla Cacereña’) for Mechanical Harvesting in Superhigh-density Hedgerows
(American Society for Horticultural Science, 2014)
At a time of increasing demand, the extremely high cost of manual labor required to harvest fruit in table olive groves ... |
Tesis Doctoral
Optimización de métodos de evaluación de progenies en un programa de mejora de aceituna de mesa
(2013)
La aceituna de mesa es un producto tradicional en la Cuenca Mediterránea y emblemático de Andalucía. En olivar de verdeo, ... |
Ponencia
Histological characterization of table olive fruit bruising cv. Manzanilla de Sevilla
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2013)
Actualmente el sector del olivar en España incluye dos subsectores claramente diferenciados por su aprovechamiento: el ... |
Libro
III Jornadas Nacionales del grupo de Olivicultura de la SECH
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2011)
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Libro
Manual para la utilización y conservación de variedades locales de cultivo, frutales y leñosas
(Red Andaluza de Semillas. Cultivando Biodiversidad, 2008)
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