Search
Now showing items 1-10 of 28
Article
Development of PVA/gelatin nanofibrous scaffolds for Tissue Engineering via electrospinning
(IOP Publishing, 2018)
The electrospinning process is an emerging and relatively easy technique to prepare three-dimensional matrices with micro- and nanofibers. To achieve it, aqueous polymer solutions from synthetic or natural polymers are ...
Article
Emulsifying properties of legume proteins at acidic conditions: Effect of protein concentration and ionic strength
(Elsevier, 2016)
This work is focused on emulsifying properties of pea, chickpea and lentil protein isolates at acidic conditions (pH 3), as affected by protein concentration and ionic strength. Emulsions characteristics and stability ...
Presentation
Desarrollo de matrices bioplásticas superabsorbentes de proteína de soja con zinc incorporado para horticultura
(AEIPRO. Asociación Española de Dirección e Ingeniería de Proyectos, 2019)
El uso de materiales superabsorbentes ha aumentado recientemente en horticultura ya que presentan grandes ventajas como la eficiencia en el uso del agua en periodos de sequía, siendo capaces de retener agua y suministrarla ...
PhD Thesis
Development of novel scaffolds from nanostructured biopolymer matrices with applications in tissue engineering
(2019-12-19)
La Ingeniería de Tejidos es un campo multidisciplinario donde interactúan diferentes ramas de la ciencia, como la química, la física, la medicina, la biología y la ingeniería. En los últimos años, el elemento más investigado ...
Presentation
Influencia de gelatina sobre las propiedades de membranas de nanofibras obtenidas de polímeros sintéticos
(3 ciencias. Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2019)
La técnica de electrohilado es una técnica emergente y relativamente fácil para preparar matrices tridimensionales de micro y nanofibras. Para lograrlo, se utilizan disoluciones acuosas de polímeros de polímeros sintéticos ...
Article
Influence of pH value on microstructure of oil-in-water emulsions stabilized by chickpea protein flour
(SAGE Publications, 2018-05)
Food industry is highly interested in the development of healthier formulations of oil-in-water emulsions, stabilized by plant proteins instead of egg or milk proteins. These emulsions would avoid allergic issues or animal ...
Article
Influence of protein concentration on the properties of crayfish protein isolated gels
(Taylor & Francis Group, 2014)
Crayfish protein, present in the wastes from crayfish processing, has been investigated as an ingredient of surimi-like gel products, which may be regarded as a renewable, available, and low-cost raw material. The aim ...
Presentation
Uso de biopolímeros para la elaboración de andamios con aplicación en Ingeniería tisular
(3ciencias. Editorial Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2017)
El objetivo de la ingeniería tisular es reparar órganos y/o tejidos dañados. Se basa en tres pilares importantes: células, factores de crecimiento y andamios. Los andamios son matrices porosas que sirven de plataforma de ...
Article
Assessment of the denaturation of collagen protein concentrates using different techniques
(De Gruyter, 2019-06)
The use of collagen and gelatin in the field of regenerative medicine is widely extended. However, most of the studies in this topic are focused on the scaffolds’ properties, but only a few are related to the properties ...
Presentation
Biomateriales: desarrollo de andamios para ingeniería de tejidos
(3 ciencias. Área de Innovación y Desarrollo,S.L., 2019)
El presente trabajo se centra en el desarrollo de andamios basados en colágeno (C) y/o quitosano (CH) mediante variaciones del método de fabricación basado en la creación de hidrogeles y posterior secado por liofilización. ...