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Listar por autor "Cerezo López, Ana Belén"
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Artículo
Anthocyanins in Blueberries Grown in Hot Climate Exert Strong Antioxidant Activity and May Be Effective Against Urinary Tract Bacteria
Cerezo López, Ana Belén; Cătunescu, Giorgiana M.; Martínez-Pais González, Mercedes; Hornedo Ortega, Ruth; Pop, Carmen R; Rusu, Crina Claudia; Chirilă, Flore; Rotar, Ancuța M; García Parrilla, María del Carmen; Troncoso González, Ana María (MDPI, 2020)Anthocyanins are extensively studied for their health-related properties, including antibacterial activity against urinary ...
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Artículo
Anti-VEGF Effect of Bioactive Indolic Compounds and Hydroxytyrosol Metabolites
Gallardo Fernández, Marta; Cerezo López, Ana Belén; Hornedo Ortega, Ruth; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (MDPI, 2022)Angiogenesis is a key process involved in both cancer and cardiovascular diseases, the vascular endothelial growth factor ...
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Dataset
Anti-VEGF Effect of Bioactive Indolic Compounds and Hydroxytyrosol Metabolites [Dataset]
Gallardo Fernández, Marta; Cerezo López, Ana Belén; Hornedo Ortega, Ruth; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (2020)El dasaset incluye los datos brutos de los experimentos western blot y ELISA realizados en el trabajo titulado "Anti-VEGF ...
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Artículo
Anti-VEGF Signalling Mechanism in HUVECs by Melatonin, Serotonin, Hydroxytyrosol and Other Bioactive Compounds
Cerezo López, Ana Belén; Hornedo Ortega, Ruth; García Parrilla, María del Carmen; Troncoso González, Ana María; Labrador, María; Gutiérrez, Andrés (MDPI, 2019)Angiogenesis drives evolution and destabilisation of atherosclerotic plaques and the growth and expansion of tumour cells. ...
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Patente
Aromatización de bebidas de bajo grado alcohólico elaboradas a partir de vino.
García Parrilla, María del Carmen; Bogianchini, Michele; Cerezo López, Ana Belén (Oficina Española de Patentes y Marcas , 2012-10-26)La presente invención tiene por objeto la aromatización con extractos naturales de nectarina, vainilla y lima de vinos con bajo contenido en alcohol, con el fin de obtener productos aceptables sensorialmente por los consumidores.
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Artículo
Bioactive compounds derived from the yeast metabolism of aromatic amino acids during alcoholic fermentation
Troncoso González, Ana María; Mas, Albert; Guillamón, José Manuel; Torija Martínez, María Jesús; Beltrán, Gemma; Cerezo López, Ana Belén; García Parrilla, María del Carmen (Hindawi Publishing Corporation, 2014)Metabolites resulting from nitrogen metabolism in yeast are currently found in some fermented beverages such as wine and ...
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Tesis Doctoral
Caracterización química y bioactividad de compuestos producidos por levaduras y derivados de la vid.
Fernández Cruz, Edwin (2018-12-10)En los últimos años, la melatonina ha sido identificada en diversas matrices alimentarias, principalmente de origen vegetal ...
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Capítulo de Libro
Composición fenólica de vinagres obtenidos por certificación con cultivo superficial en barricas de diferentes maderas
Cerezo López, Ana Belén; Tesfaye, Wendu; Troncoso González, Ana María (Junta de Extremadura, 2007)y singulares. El presente estudio tiene por objeto evaluar la influencia de diversas maderas de las barricas en la ...
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Tesis Doctoral
Composición polifenólica de vinagres de vino tinto: Influencia de la acetificación y la madera
Cerezo López, Ana Belén (2009) -
Trabajo Fin de Máster
Compuestos organosulfurados presentes en aliáceas y sus propiedades saludables
Moya Salvador, Ana (2020-09)Desde la antigüedad, vegetales pertenecientes al género Allium, como el ajo o la cebolla, han mostrado tener ...
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Trabajo Fin de Grado
Diseño y aplicación de talleres de Consejo Dietético en Atención Primaria
Porcel Sánchez, Andrés (2020)Actualmente, el exceso de peso está considerado un problema de salud pública a nivel mundial. El sobrepeso es la antesala ...
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Trabajo Fin de Grado
Evaluación del efecto anti-angiogénico de compuestos bioactivos producidos por levaduras en alimentos fermentados y sus metabolitos
Labrador Granados, María (2018-09)La angiogénesis en el adulto tiene un papel esencial en la patogénesis de las dos principales causas de ...
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Tesis Doctoral
Factores que influyen sobre la producción de hidroxitirosol durante la fermentación alcohólica
Rebollo Romero, Inmaculada (2022-07-20)Los compuestos bioactivos son capaces de regular ciertas funciones metabólicas aportando beneficios para la salud. Entre ...
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Artículo
Factors influencing the production of the antioxidant hydroxytyrosol during alcoholic fermentation: Yeast strain, initial tyrosine concentration and initial must
Rebollo Romero, Inmaculada; Fernández Cruz, Edwin; Carrasco Galán, Fernando; Valero, Eva; Cantos Villar, Emma; Cerezo López, Ana Belén; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (Elsevier, 2020-08)Hydroxytyrosol is well known for its potent antioxidant activity and anticarcinogenic, antimicrobial, cardioprotective and ...
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Artículo
Hydroxytyrosol and Dopamine Metabolites: Anti-aggregative Effect and Neuroprotective Activity Against α-synuclein-induced Toxicity
Gallardo Fernández, Marta; Hornedo Ortega, Ruth; Cerezo López, Ana Belén; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (Elsevier, 2023)The abnormal aggregation of the α-synuclein (αsyn) protein is involved in the formation of Lewy bodies in the brain of ...
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Artículo
Hydroxytyrosol in Foods: Analysis, Food Sources, EU Dietary Intake, and Potential Uses
Gallardo Fernández, Marta; González Ramírez, Marina; Cerezo López, Ana Belén; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (Multidisciplinary Digital Publishing Institute (MDPI), 2022)Hydroxytyrosol (HT) is a phenolic compound with proven biological properties present in a limited number of foods such as ...
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Artículo
In Vitro Effects of Serotonin, Melatonin, and Other Related Indole Compounds on Amyloid-beta Kinetics and Neuroprotection
Hornedo Ortega, Ruth; Da Costa, Grégory; Cerezo López, Ana Belén; Troncoso González, Ana María; Richard, Tristan; García Parrilla, María del Carmen (Wiley, 2018)Scope Amyloid-β peptide is the main component of senile plaques in Alzheimer's disease. The inhibition of amyloid-β peptide ...
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Artículo
Inhibition of VEGF-Induced VEGFR-2 Activation and HUVEC Migration by Melatonin and Other Bioactive Indolic Compounds
Cerezo López, Ana Belén; Hornedo Ortega, Ruth; Álvarez Fernández, María Antonia; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (MDPI, 2017)Excessive concentrations of vascular endothelial growth factor (VEGF) trigger angiogenesis, which causes complications ...
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Artículo
Inhibition of VEGFR-2 Phosphorylation and Effects on Downstream Signaling Pathways in Cultivated Human Endothelial Cells by Stilbenes from Vitis Spp
Fernández Cruz, Edwin; Cerezo López, Ana Belén; Cantos Villar, Emma; Richard, Tristan; Troncoso González, Ana María; García Parrilla, María del Carmen (American Chemical Society, 2019-04)Stilbenes are phenolic compounds present in different higher plant families that have shown different biological activities, ...
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Melatonin and other tryptophan metabolites produced by yeasts: Implications in cardiovascular and neurodegenerative diseases
García Parrilla, María del Carmen; Hornedo Ortega, Ruth; Cerezo López, Ana Belén; Troncoso González, Ana María; Mas, Albert (Frontiers Media S. A, 2016)Yeast metabolism produces compounds derived from tryptophan, which are found in fermented beverages, such as wine ...