- idUS
- Listar por autor
Listar por autor "Argüello, Anastasio"
Mostrando ítems 1-9 de 9
-
Ponencia
Efecto del sexo sobre la calidad de la canal y la carne de cabritos lechales de raza blanca andaluza en sistema de explotación convencional
Delgado Pertíñez, Manuel; Guzmán Guerrero, José Luis; Zarazaga Garcés, Luis Ángel; Celi Mariátegui, Irma del Rosario; Flores Medina, Antonio; Puerta, R.; Acosta, J. M.; Argüello, Anastasio (Junta de Andalucía. Consejería de Agricultura y Pesca, 2008)El objetivo del presente estudio fue evaluar la influencia del sexo en los parámetros de calidad de canal y carne en ...
-
Ponencia
Efecto del sistema de lactancia sobre la calidad de la canal y de la carne de la cabra de Guadarrama
Argüello, Anastasio; Alcalde Aldea, María Jesús; Ripoll García, Guillermo; Albertí Lasalle, Pere; Panea Doblado, Begoña (Federación de Razas Autóctonas Españolas (Federapes), 2014)La alimentación del cabrito lechal con leche artificial reduce los costes de alimentación y posibilita buenos crecimientos. ...
-
Artículo
Effect of the rearing system on the color of four muscles of suckling kids
Ripoll García, Guillermo; Alcalde Aldea, María Jesús; Argüello, Anastasio; Córdoba, M.G.; Panea Doblado, Begoña (Wiley-Blackwell, 2019-04)Most suckling kids are raised on farms for cheese production, and many goat farmers rear kids with milk replacers. The aim ...
-
Artículo
Fatty acid composition of muscle and adipose tissues of organic and conventional Blanca Andaluza suckling kids
Vega, Francisco de la; Argüello, Anastasio; Zarazaga Garcés, Luis Ángel; Guzmán Guerrero, José Luis; Delgado Pertíñez, Manuel (2013) -
Artículo
Fatty acid composition of muscle and internal fat depots of organic and conventional Payoya goat kids
Vega, Francisco de la; Argüello, Anastasio; Zarazaga Garcés, Luis Ángel; Guzmán Guerrero, José Luis; Delgado Pertíñez, Manuel (2013) -
Artículo
Influence of the Use of Milk Replacers and pH on the Texture Profiles of Raw and Cooked Meat of Suckling Kids
Ripoll, Guillermo; Alcalde Aldea, María Jesús; Córdoba, María G.; Casquete, Rocío; Argüello, Anastasio; Ruiz Moyano, Santiago; Panea, Begoña (MDPI, 2019)The aim of this work was to study the texture profile of fresh and cooked longissimus thoracis et lumborum muscle from ...
-
Ponencia
Parámetros de calidad de la canal y la carne de cabritos lechales de raza payoya en sistema de explotación convencional
Flores, A.; Puerta, R.; Guzmán, J.L.; Delgado Pertíñez, Manuel; Zarazaga Garcés, Luis Ángel; Argüello, Anastasio; Forero, J. (Junta de Andalucía. Consejería de Agricultura y Pesca, 2007)En el trabajo se han elegido 24 cabritos pertenecientes a la raza Payoya, 12 machos y 12 hembras con el objeto ...
-
Artículo
Retinol and α-Tocopherol Contents, Fat Color, and Lipid Oxidation as Traceability Tools of the Feeding System in Suckling Payoya Kids
Roncero Díaz, Mercedes; Panea, Begoña; Guía Córdoba, María de; Argüello, Anastasio; Alcalde Aldea, María Jesús (MDPI, 2022)In Spain, goat farms are mainly oriented to milk production, although kid meat contributes to their sustainability, ...
-
Artículo
Web-based survey of consumer preferences for the visual appearance of meat from suckling kids
Ripoll García, Guillermo; Argüello, Anastasio; Panea Doblado, Begoña; Alcalde Aldea, María Jesús (Taylor and Francis, 2019)Most suckling kids are raised on farms oriented toward cheese production, and many goat farmers’ rear kids with milk ...