Repositorio de producción científica de la Universidad de Sevilla

Caracterización de emulsiones prebióticas estabilizadas con inulina y b-lactoglobulina

 

Advanced Search
 
Opened Access Caracterización de emulsiones prebióticas estabilizadas con inulina y b-lactoglobulina
Cites
Show item statistics
Icon
Export to
Título alternativo: Inulin and ß-lactoglobulin as stabilizers of prebiotic emulsions
Caracterització d’emulsions prebiòtiques estabilitzades amb inulina i ß-lactoglobulina
Author: López-Castejón, María Luisa
Bengoechea Ruiz, Carlos
Espinosa, Sixto
Carrera Sánchez, Cecilio
Coordinator/Director: Guerrero Conejo, Antonio Francisco
Department: Universidad de Sevilla. Departamento de Ingeniería Química y Ambiental
Date: 2019
Published in: Afinidad, 76 (585), 12-22.
Document type: Article
Abstract: Inulin is a prebiotic polysaccharide that is being increasingly used in food emulsions as fat replacer, due to its thickening effect. In the present work, oil in water (O/W) emulsions (5/95) have been prepared by means of a pressure homogenizer,...
[See more]
La inulina es un polisacárido prebiótico que se utiliza cada vez más en emulsiones alimentarias como sustituyente de grasa, al tener un efecto espesante sobre las mismas. En el presente trabajo, se han preparado emulsiones aceite/agua (5/95) med...
[See more]
La inulina és un polisacàrid prebiòtic que s’utilitza cada vegada més en emulsions alimentàries com substituent del greix, en tenir un efecte espessidor sobre les mateixes. En el present treball, s’han preparat emulsions oli / aigua (5/95) mitja...
[See more]
Cite: López-Castejón, M.L., Bengoechea Ruiz, C., Espinosa, S. y Carrera Sánchez, C. (2019). Caracterización de emulsiones prebióticas estabilizadas con inulina y b-lactoglobulina. Afinidad, 76 (585), 12-22.
Size: 898.9Kb
Format: PDF

URI: https://hdl.handle.net/11441/86287

See editor´s version

This work is under a Creative Commons License: 
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internacional

This item appears in the following Collection(s)