Browsing Artículos (Nutrición y Bromatología, Toxicología y Medicina Legal) by Subject "Fish"
Now showing items 1-4 of 4
-
Article
Changes on cylindrospermopsin concentration and characterization of decomposition products in fish muscle (Oreochromis niloticus) by boiling and steaming
(Elsevier, 2017)The occurrence of cylindrospermopsin (CYN) in toxic blooms of cyanobacteria is increasing in both frequency and distribution ...
-
Article
Influence of refrigeration and freezing in Microcystins and Cylindrospermopsin concentrations on fish muscle of tilapia (Oreochromis niloticus) and tench (Tinca tinca)
(Elsevier, 2021)The consumption of fish contaminated with cyanotoxins is an important public health issue due to their potential adverse ...
-
Article
Informe del Comité Científico de la Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición (AESAN) en relación a los niveles de mercurio establecidos para los productos de la pesca
(Agencia Española de Seguridad Alimentaria y Nutrición, 2011)En el pescado y los mariscos el mercurio (Hg) se encuentra mayoritariamente en forma de metil mercurio (MeHg), la forma ...
-
Article
Niveles de vitamina D en sangre materna y su relación con el consumo de pescado y los parámetros antropométricos de los recién nacidos en una cohorte de parejas madre/hijos de Sevilla
(Elsevier, 2023-09)Introducción Comparar los niveles de vitamina D maternos con la zona de residencia o el consumo de pescado, así como su ...