Buscar
Mostrando ítems 1-10 de 65
Artículo
Calidad de la carne de terneros de la raza autóctona Pajuna en dos sistemas de producción
(Colegio de Postgraduados, 2016)
Un reto de la ganadería moderna es la conservación del patrimonio genético autóctono amenazado por las razas mejoradas, y la justificación para conservar las razas ganaderas precisa de una revalorización de sus producciones. ...
Artículo
Efecto del destete sobre el perfil de ácidos grasos de corderos de raza merina
(Federación Española de Asociaciones de Ganado Selecto, 2006)
Con la finalidad de estudiar el efecto de la prolongación del aporte de leche materna a los corderos de la raza Merina Española sobre las características de la grasa intramuscular y subcutánea, se han empleado 16 ...
Artículo
Artículo
Fatty acid profile as a tool to trace the origin of beef in pasture- and grain-fed young bulls of Retinta breed
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria, (INIA), 2017)
This research explores the possibility of using the fatty acid profiles of intramuscular fat to authenticate the origin of Retinta breed meat according to different feeding regimes based on the combined use of concentrate ...
Ponencia
Diferencias en la valoración sensorial de la carne de terneros de razas bovinas autóctonas andaluzas según sexo y edad de los catadores
(Asociación Interprofesional para el Desarrollo Agrario ( AIDA ), 2005)
Capítulo de Libro
Conceptos básicos sobre la carne
(Junta de Andalucía Consejería de Agricultura y Pesca, 2010)
Artículo
Physicochemical Composition, Antioxidant Status, Fatty Acid Profile, and Volatile Compounds of Milk and Fresh and Ripened Ewes’ Cheese from a Sustainable Part-Time Grazing System
(MDPI, 2021)
We conducted the first nutritional analysis of dairy products from the traditional Roja Mallorquina sheep breed. Samples of bulk raw milk were taken twice a month from December 2015 to March 2016 from sheep fed using a ...
Artículo
Lipogenic enzyme activity in growing Rasa Aragonesa lambs
(CIHEAM, 1995)
- The lipogenic enzyme activity of the following enzymes was studied: Glycerol 3-phosphate dehydrogenase (G3PDH), fatty acids synthetase (FAS), NADP-Malate dehydrogenase (ME) and Glucose 6-phosphate dehydrogenase (G6PDH) ...
Artículo
Guaranteeing Canadian lamb meat quality using near-infrared spectroscopy on intact rack
(NRC Research Press (Canadian Science Publishing), 2017)
Lamb racks from commercial carcasses were scanned using near-infrared spectroscopy. The prediction accuracies (R 2) for meat quality traits were assessed. Prediction accuracy ranged between 0.40 and 0.94. When predicted ...
Ponencia
Perfil lipídico del solomillo (Illiopsoas y Psoas Menor) de las cuatro estirpes de cerdo ibérico reconocidas en el catálogo oficial de razas de ganado de España
(Junta de Andalucía. Consejería de Agricultura y Pesca., 2007)