- idUS
- Browsing by Author
Browsing by Author "Madueño Luna, Antonio"
Now showing items 1-15 of 15
-
Article
Analysis of the Functionality of the Feed Chain in Olive Pitting, Slicing and Stuffing Machines by IoT, Computer Vision and Neural Network Diagnosis
Lucas Pascual, Alberto; Madueño Luna, Antonio; Jódar Lázaro, Manuel de; Molina Martínez, José Miguel; Ruiz Canales, Antonio; Madueño Luna, José Miguel; Justicia Segovia, Meritxell (MDPI, 2020)Olive pitting, slicing and stuffing machines (DRR in Spanish) are characterized by the fact that their optimal functioning ...
-
Article
Applying Remote Sensing Methods to Estimate Alterations in Land Cover Change and Degradation in the Desert Regions of the Southeast Iberian Peninsula
Ramírez Juidias, Emilio; Madueño Luna, Antonio; Madueño Luna, José Miguel; López Gordillo, Miguel Calixto; Leiva Piedra, Jorge Luis (MDPI, 2023-08-11)Numerous drylands worldwide have experienced degradation of both soil and vegetation in proximity to watering areas. ...
-
Article
Assessing the Best Gap-Filling Technique for River Stage Data Suitable for Low Capacity Processors and Real-Time Application Using IoT
Madueño Luna, Antonio; López Lineros, Miriam; Estévez Gualda, Javier; Giráldez Cervera, Juan Vicente; Madueño Luna, José Miguel (MDPI, 2020-11)Hydrometeorological data sets are usually incomplete due to different reasons (malfunctioning sensors, collected data ...
-
Article
Captación de agua de escorrentía
Pelegrín Sánchez, Francisco; Moreno Lucas, Félix; Madueño Luna, Antonio (Agrícola Española, 2001)Se trata de un sistema de captación del agua que se escaparía por escorrentía tras un episodio de lluvia mediante unas ...
-
Article
Characterization and Differentiation between Olive Varieties through Electrical Impedance Spectroscopy, Neural Networks and IoT
Madueño Luna, José Miguel; Madueño Luna, Antonio; Hidalgo Fernández, Rafael E. (MDPI, 2020)Electrical impedance has shown itself to be useful in measuring the properties and characteristics of agri-food products: ...
-
Article
Classification of monofloral honeys by measuring electrical impedance based on neural networks
González María, Eduardo; Madueño Luna, Antonio; Ruiz Canales, Antonio; Madueño Luna, José Miguel (MDPI, 2022-08-17)The study of electrical impedance applied to food has become a method with great potential for use in the food industry, ...
-
PhD Thesis
Contribución para la mejora de procesos en la agroindustria de la aceituna
López Gordillo, Miguel Calixto (2023-12-22)Esta tesis se ha planteado como una contribución para la mejora de procesos en la agroindustria de la aceituna concretamente ...
-
Article
Eficacia de los paneles evaporativos en la refrigeración de invernaderos.
Valera Artínez, Diego Luis; Madueño Luna, Antonio; Franco Salas, Antonio (EUMEDIA, 2007)El principal método para disminuir la temperatura interior de los invernaderos es la ventilación asociada con el sombreo, ...
-
Article
Influence of the surface temperature evolution over organic and inorganic compounds on iapetus
Villavicencio Valero, Katherine; Ramírez Juidias, Emilio; Madueño Luna, Antonio; Madueño Luna, José Miguel; López Gordillo, Miguel Calixto (MDPI, 2023-09-04)In this manuscript, there were performed simulations of the evolution of the surface temperature for each of the two ...
-
Article
Influence of Water and Air Flow on the Performance of Cellulose Evaporative Cooling Pads Used in Mediterranean Greenhouses
Valera Artínez, Diego Luis; Madueño Luna, Antonio; Peña, Araceli; Franco Salas, Antonio (American Society of Agricultural and Biological Engineers, 2010)Evaporative cooling systems are a widely used technique in Mediterranean greenhouses. In this study, the cellulose ...
-
Patent
Procedimiento para la determinación cuantitativa del porcentaje de cocido en sosa cáustica de aceitunas y predicción del momento óptimo de finalización del mismo
Pleite Gutiérrez, Rafael; Madueño Luna, Antonio; Madueño Luna, José Miguel; López-Lineros, Míriam (Oficina Española de Patentes y Marcas , 2013-02-05)La presente invención tiene por objeto un procedimiento para la determinación cuantitativa del porcentaje de cocido de ...
-
Patent. Invention
Procedimiento para separación por diferencia de temperatura entre frutos con hueso y frutos sin hueso
Madueño Luna, Antonio; Pleite Gutiérrez, Rafael; Madueño Luna, José Miguel; López Lineros, Miriam (Organización Mundial de la Propiedad Intelectual (OMPI), 2013-08-29)La presente invención tiene por objeto un procedimiento para la separación de frutos con hueso de aquellos a los que les ...
-
Patent
Sistema de evaporación forzada de residuos líquidos por nebulización vibro-dinámica a baja presión empleando como fuente de energía un motor solar stirling.
Pleite Gutiérrez, Rafael; Madueño Luna, Antonio; Madueño Luna, José Miguel; López-Lineros, Míriam (Oficina Española de Patentes y Marcas , 2013-02-08)Sistema de evaporación forzada de residuos líquidos con nebulizadores vibro-dinámicos y empleando como fuente de energía ...
-
Patent
Sistema para la fabricación de alcorques y azudes artificiales.
Pelegrin Sanchez, Francisco; Madueño Luna, Antonio; Franco Salas, Antonio (Oficina Española de Patentes y Marcas , 2005-05-01)Sistema para la fabricación de alcorques y azudes artificiales.Se trata de un sistema formado por varios soportes, normalmente ...
-
Article
Use of artificial vision during the lye treatment of Sevillian-style green olives to determine the optimal time for terminating the cooking process
López Gordillo, Miguel Calixto; Madueño Luna, Antonio; Madueño Luna, José Miguel; Ramírez Juidias, Emilio (MDPI, 2023-07-24)This study focuses on characterizing the temporal evolution of the surface affected by industrial treatment with NaOH ...