Este archivo ha sido creado el 20-01-2025 por Manuel Félix GENERAL INFORMATION ------------------ 1. Dataset title: Revalorisation of a residue from the maize-snack industry through the development of bio-based materials. Effect of the plasticiser 2. Authorship: Name: Rosario Salas Institution:Universida de Sevilla Email: recamale@dqcm.uhu.es ORCID: n/a Name: Manuela Ruíz Institution: Universidad de Sevilla Email: manuela@us.es ORCID: 0000-0003-1226-1032 Name: Manuel Félix Institution: Universidad de Sevilla Email: mfelix@us.es ORCID: 0000-0002-3608-7035 DESCRIPTION ---------- 1. Dataset language: English 2. Abstract: Se muestran los datos en bruto de los resultados obtenidos para la determinación de las propiedades reológicas y posterior caracterización de bioplásticos obtenidos a partir de residuos obtenidos tras el procesado de la industria de maíz 3. Keywords: By-product; Bioplastic; Corn; WUC 4. Date of data collection (fecha única o rango de fechas): 01-09-2022 - 30-07-2023 6. Grant information: Grant Agency [Organismo financiador]: Ministerio de Ciencia e Innovación - Agencia Estatal de Investigación Grant Number [Código del proyecto]: 2021-124294OB-C21 ACCESS INFORMATION ------------------------ 1. Creative Commons License of the dataset: CC-BY-NC 2. Dataset DOI: Obligatorio 3. Related publication: Salas, R.; Ruiz, M.; Felix, M. Revalorisation of a Residue from the Maize-Snack Industry through the Development of Bio-Based Materials. Effect of the Plasticiser. J. Food Eng. 2024, 370, 111964. 4. Link to related datasets: DOI/URL: https://doi.org/10.1016/j.jfoodeng.2024.111964 VERSIONING AND PROVENANCE --------------- 1. Last modification date: 20-01-2025 FILE OVERVIEW ---------------------- 1. Explain the file naming conversion, si es aplicable: All de raw data is contained in the excel file. Each sheet corresponds to one plot-figure of the manuscript. 2. File list: File name: dataset Description: collection of the raw data for figures 1, 2, 3, 4 and 5. 4. File format: [ .xlsx]