Author profile: Casanova Lerma, Laura
Institutional data
Name | Casanova Lerma, Laura |
Department | Agronomía |
Knowledge area | Producción Vegetal |
Professional category | Profesora Titular de Universidad |
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Statistics
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No. publications
16
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3467
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31535
Publications |
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Dataset
![]() Dataset_Mechanical harvesting at dawn in a super-high-density table olive orchard. Effect on the quality of fruits
(2023-01-10)
The olive tree is well adapted to the Mediterranean climate, however, the current increase in temperature as a consequence ... |
Article
![]() High-Throughput System for the Early Quantification of Major Architectural Traits in Olive Breeding Trials Using UAV Images and OBIA Techniques
(Frontiers Media S. A, 2019-01-01)
The need for the olive farm modernization have encouraged the research of more efficient crop management strategies through ... |
Article
![]() Genetic Diversity of Stone Fruit Cultivars Preserved On-Farm in Southern Spain
(Tarbiat Modares University, 2019-01-01)
Old traditional cultivars are valuable genetic resources for crop improvement, but a great number of them have disappeared ... |
Article
![]() Responses of tomato (Solanum lycopersicum L.) plants to iron deficiency in the root zone
(Walter de Gruyter, 2019-01-01)
Iron deficiency induces a yellowing in the aerial part of plants, known as iron chlorosis, and reduces the growth, yield, ... |
Article
![]() Evaluation of Over-The-Row Harvester Damage in a Super-High-Density Olive Orchard Using On-Board Sensing Techniques
(MDPI, 2018-01-01)
New super-high-density (SHD) olive orchards designed for mechanical harvesting using over-the-row harvesters are becoming ... |
Final Degree Project
![]() Efecto de la ausencia de hierro sobre el desarrollo radicular de plántulas de tomate cv Rosa cultivadas en hidropónico
(2017-01-01)
El tomate (Lycopersicum esculentum) es una hortaliza que se utiliza tanto para consumo en fresco como para industria, en ... |
Final Degree Project
![]() Efecto de las condiciones de avance de la cosechadora cabalgante (velocidad y frecuencia de batido) sobre la incidencia del molestado en aceituna de mesa (Olea europaea L.) cvs. Manzanilla de Sevilla y Manzanilla Cacereña)
(2017-01-01)
El conocimiento de los daños causados por la recolección mecanizada con cosechadora cabalgante se erige como el tema ... |
Article
![]() Estudio fenológico y caracterización morfológica de variedades tradicionales de manzano y melocotonero
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas (SECH), 2016-01-01)
Las variedades locales de frutales seleccionadas a lo largo de los años por los agricultores, son muy interesantes para ... |
Presentation
![]() Eficiencia de la recolección mecánica y efecto sobre la calidad de la producción en plantaciones superintensivas de variedades de aceituna de mesa
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2015-01-01)
Las plantaciones superintensivas de olivar (Olea europaea L.), con densidades superiores a los 1.000 árboles por hectárea, ... |
Final Degree Project
![]() Proyecto de diseño, plantación y puesta en riego por goteo de 29,57 ha de naranjos y construcción de una balsa de acumulación de agua en la finca El Serafín en el término municipal de La Rinconada (Sevilla)
(2014-01-01)
Este proyecto tiene como finalidad realizar el diseño y puesta en riego por goteo de una finca de 29,57 ha de naranjos de ... |
Article
![]() Suitability of Two Table Olive Cultivars (‘Manzanilla de Sevilla’ and ‘Manzanilla Cacereña’) for Mechanical Harvesting in Superhigh-density Hedgerows
(American Society for Horticultural Science, 2014-01-01)
At a time of increasing demand, the extremely high cost of manual labor required to harvest fruit in table olive groves ... |
Article
![]() From the juvenile to the adult vegetative phase in olive seedlings: the transition along the stem axis
(2014-01-01)
Sexual reproduction in olive is carried out for purposes such as breeding. The seedlings evolve from the juvenile to the ... |
Presentation
![]() Histological characterization of table olive fruit bruising cv. Manzanilla de Sevilla
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2013-01-01)
Actualmente el sector del olivar en España incluye dos subsectores claramente diferenciados por su aprovechamiento: el ... |
Book
![]() III Jornadas Nacionales del grupo de Olivicultura de la SECH
(Sociedad Española de Ciencias Hortícolas, 2011-01-01)
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Article
![]() The application of gibberellic acid increases berry size of ‘Emperatriz’ seedless grape
(Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (INIA), 2009-01-01)
Gibberellic acid (GA3) increases berry size of "Emperatriz" seedless grape, the response depending on the phenological ... |
Book
![]() Manual para la utilización y conservación de variedades locales de cultivo, frutales y leñosas
(Red Andaluza de Semillas. Cultivando Biodiversidad, 2008-01-01)
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